Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

4/8/09

Καλοκαιρινές Εκδηλώσεις 2009 στο Μεσότοπο


Ο Σύλλογος Μεσοτοπιτών στα πλαίσια της πολιτιστικής του δραστηριότητας διοργανώνει κάθε χρόνο στο χωριό πολιτιστικές εκδηλώσεις οι οποίες συμβάλλουν στην ανάδειξη της παράδοσης και του πολιτισμού. Για φέτος έχουμε προγραμματίσει τις παρακάτω εκδηλώσεις και δραστηριότητες:


*

ΤΡΙΤΗ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009 ώρα 9 μ.μ. - «Θεατρική παράσταση: "Της κακομοίρας"»

Διοργάνωση: Παράρτημα Συλλόγου. (Στον αύλειο χώρο της αίθουσας)

Το Παράρτημα του Συλλόγου μετά από είκοσι χρόνια οργάνωσε θεατρική ομάδα που αποτελείται από τη νεολαία του χωριού και θα παρουσιάσει θεατρική παράσταση με το έργο των αδελφών Γιαννακόπουλου «Της κακομοίρας».
*

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009 ώρα 8.30 μ.μ. - «Λέσβο, πατρίδα μου - Ένα μουσικό αφιέρωμα στον Στέλιο Καλαϊτζή Πέρκο»

Διοργάνωση: Σύλλογος Μεσοτοπιτών "Η Αναγέννηση" (Στην αυλή του σχολείου)

Μουσική εκδήλωση με τίτλο «Λέσβο, πατρίδα μου...». Ο Σύλλογος τιμά το έργο του χωριανού μας μουσικού και δεξιοτέχνη Στέλιου Καλαϊτζή-Πέρκου.με τραγούδια του που υμνούν την ομορφιά του νησιού και των ανθρώπων του. Η εκδήλωση θα διοργανωθεί στην αυλή του σχολείου και θα συμμετέχει σ' αυτήν η χορωδία του Συλλόγου συνοδευόμενη από οκταμελή λαϊκή ορχήστρα που αποτελείται από τους χωριανούς μας μουσικούς: Βαγγέλη Σαραντίδη, Φίλιππα Ρέμμα, Παναγιώτη Καλαμπάκα, Δημήτρη Δουδουνή και τους: Δημήτρη Παπαδάμη, Σπύρο Κονσολάκη και Δημήτρη Ταγκαλάκη.

Διαβάστε το αναλυτικό δελτίο τύπου. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

*

ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009 ώρα 9 μ.μ. - «Μουσικοχορευτική παράσταση "Ερόδισε η ανατολή"»

Διοργάνωση Αναπτυξιακή Εταιρεία Μεσοτόπου (Στον αύλειο χώρο της αίθουσας)

Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Μεσοτόπου διοργανώνει στον αύλειο χώρο της πολιτιστικής αίθουσας τη μουσικοχορευτική εκδήλωση «Ερόδισε η Ανατολή» με χορούς και τραγούδια του Β.Α. Αιγαίου, της Ανατολικής Ρωμυλίας, της Καππαδοκίας, της Κωνσταντινούπολης, των παραλίων της Μικράς Ασίας και της Κύπρου. Συμμετέχουν τα χορευτικά της Αναπτυξιακής Μεσοτόπου, του Λαογραφικού Ομίλου Σ.Ε.Κ. "Ελεύθεροι" Λάρνακας-Αμμοχώστου και της Ερεσού-Λέσβου. Συνοδεύει η παραδοσιακή ορχήστρα "Επτάσημον" με τους Β. Σαραντίδη στο βιολί, Π. Παπαναστασίου στο κλαρίνο, Λ. Ακριβόπουλου στα κρουστά και Ι. Ηλιάδη στο λαούτο.
*

ΚΥΡΙΑΚΗ-ΔΕΥΤΕΡΑ 9-10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - «Καλλιτεχνικό εργαστήρι» 9 π.μ. - 12 μ.μ.

Διοργάνωση: Σύλλογος Μεσοτοπιτών "Η Αναγέννηση" (Στο στέκι νεολαίας 9-12 το πρωί)

Καλλιτεχνικό εργαστήρι με μαθήματα ζωγραφικής και γλυπτικής από το χωριανό μας καλλιτέχνη και πτυχιούχο της Σχολής Καλών Τεχνών Γαβριήλ Χονδρέλλη στο Πνευματικό Κέντρο του χωριού.
*

ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ώρα 6 μ.μ. - «Αθλητικοί αγώνες»

Διοργάνωση: ΑΟΜ - Σύλλογος Μεσοτοπιτών

Αθλητικοί αγώνες σε συνεργασία με τον Αθλητικό Όμιλο Μεσοτόπου. Περιλαμβάνει αγώνες δρόμου, άλματα, ποδοσφαιρικό αγώνα και θα πραγματοποιηθούν στο γήπεδο του χωριού.
*

ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009 ώρα 9 μ.μ. - «Νεανική δημιουργία - Θεατρική παράσταση "Όρνιθες" του Αριστοφάνη και συναυλία»

Διοργάνωση: Σύλλογος Μεσοτοπιτών - Παράρτημα Συλλόγου (Στην αυλή του σχολείου)

Νεανική δημιουργία που περιλαμβάνει τη θεατρική παράσταση "Όρνιθες" του Αριστοφάνη και μουσική συναυλία από ερασιτεχνικό νεανικό σχήμα του χωριού. Η θεατρική παράσταση στην οποία συμμετέχουν τα παιδιά του δημοτικού σχολείου Μεσοτόπου πρωτοπαρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στις 4 Ιουνίου στην πολιτιστική αίθουσα του χωριού.Την ίδια μέρα θα βραβευτούν οι μαραθωνοδρόμοι που κατάγονται από το χωριό μας και αγωνίστηκαν στην κλασσική διαδρομή Μαραθώνας - Παναθηναϊκό Στάδιο.

(Στις 12 Αυγούστου θυμίζουμε ότι συμπληρώνονται και 30 χρόνια από τα εγκαίνια του αγροτικού ιατρείου που έγινε εξ ολοκλήρου από προσφορές Μεσοτοπιτών).

Η είσοδος είναι ελεύθερη.
*

ΤΡΙΤΗ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009 ώρα 8 μ.μ. - "Γειτονιό"

Διοργάνωση: Επιτροπή Γυναικών Συλλόγου

Η Επιτροπή Γυναικών του Συλλόγου πραγματοποιεί το καθιερωμένο της "Γειτονιό" προβάλλοντας και σχολιάζοντας μαζί με τον συγχωριανό μας πανεπιστημιακό καθηγητή Παναγιώτη Κορδούτη τη βραβευμένη δραματική και ηθογραφική ταινία "Νύφες" του γνωστού σκηνοθέτη Παντελή Βούλγαρη.