Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

1/10/21

Το χρονικό του προαναγγελθέντος θανάτου της Αυτοδιοίκησης παίρνει σάρκα και οστά…

 


Το χρονικό του προαναγγελθέντος θανάτου της Αυτοδιοίκησης παίρνει σάρκα και οστά…

Μετά την απαξίωση του ανώτερου θεσμικού Συλλογικού Οργάνου της Αιρετής Περιφέρειας, του Περιφερειακού Συμβουλίου, με τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων του στην Οικονομική Επιτροπή, ήρθε πλέον η ώρα για την απαξίωση και της Οικονομικής Επιτροπής.

Οι αποφάσεις που λαμβάνονταν από τα Συλλογικά Όργανα, αποτελούν πλέον υπόθεση μιας και μόνο υπογραφής...

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η απαράδεκτη, αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική τροπολογία που κατατέθηκε και ψηφίστηκε από την Κυβέρνηση ανοίγοντας τον …Ασκό του Αιόλου για τη «νόμιμη» εφαρμογή διαδικασιών απόλυτης αδιαφάνειας.

Με όχημα δήθεν την ευελιξία και τη συντόμευση των διαδικασιών για αντιπλημμυρικά έργα, η συγκεκριμένη τροπολογία (1070/169/20.9.2021) δίνει τη δυνατότητα στους Περιφερειάρχες να προχωρούν σε συμβάσεις απευθείας αναθέσεων μέχρι το ποσό 5.225.000€, κατ’εξαίρεση των διατάξεων του Ν. 4412/2016 που αφορά διαγωνισμούς έργων δημοσίων συμβάσεων και  χωρίς την έγκριση της Ανεξάρτητης Αρχής Διαφάνειας. 

«Η Αυτοδιοίκηση στο απόσπασμα»! Οφείλουμε όλοι οι Αιρετοί της Αυτοδιοίκησης ανεξαρτήτως αν ανήκουμε στη Συμπολίτευση ή στην Αντιπολίτευση να αντιληφθούμε ότι έχουμε υποχρέωση να αντιδράσουμε με δυναμικό τρόπο, δημιουργώντας ένα «τείχος» απέναντι στο μεθοδευμένο σχεδιασμό της εκμηδένισης του θεσμού της Αιρετής Περιφέρειας, κάτι που μπορεί να επιφέρει ανεξέλεγκτες και επικίνδυνες επιπτώσεις που θα οδηγήσουν στην οπισθοδρόμηση και πιθανόν και στην κατάργηση του.

Οφείλουμε να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο Αιρετών πανελλαδικής εμβέλειας, με στόχο την ανατροπή της πολιτικής επίθεσης που δέχεται η Αυτοδιοίκηση και του πολιτικού εγκλήματος που συντονισμένα και μεθοδευμένα προετοιμάζεται.

Μόνο αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να νικήσουμε!

 

 

Η Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου

 

Κωνσταντίνα Νικολάκου