Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

9/1/20

Με τον νέο πρόεδρο της ΚΕΔΕ συναντήθηκε ο Γ. Πατούλης

Με τον νέο πρόεδρο της ΚΕΔΕ συναντήθηκε ο Γ. Πατούλης

Η σημασία αγαστής και στενής συμπόρευσης των δύο βαθμών Αυτοδιοίκησης για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση των τοπικών κοινωνιών και η ανάγκη αποκέντρωσης πόρων και αρμοδιοτήτων από το κεντρικό κράτος προκειμένου να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά, επισήμαναν ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δ. Παπαστεργίου, κατά τη διάρκεια συνάντησής τους στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής.

Ο κ. Πατούλης χαρακτήρισε «άξιο διάδοχό» του, στην ΚΕΔΕ, τον δήμαρχο Τρικκαίων, Δ. Παπαστεργίου, με «όραμα και όρεξη για δουλειά», επισημαίνοντας πως απαιτείται η «ισχυροποίηση της Αυτοδιοίκησης, ενός θεσμού ο οποίος κράτησε όρθια την κοινωνία σε περιόδους κρίσης».
 Η μεταξύ τους συζήτηση αφορούσε σε παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν. «Θα συνεργαστούμε στενά με μόνο στόχο να διασφαλίσουμε ότι και στους 66 δήμους της Αττικής θα βελτιωθεί η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και θα τους δοθούν όλα τα μέσα και τα εργαλεία που απαιτούνται, για την ισότιμη ανάπτυξη και θωράκισή τους», τόνισε ο περιφερειάρχης και πρόσθεσε: «Θα εργαστούμε για να βάλουμε ένα τέλος στις παθογένειες και να δημιουργήσουμε τις συνθήκες που θα συμβάλουν στην ευημερία και στην ανάπτυξη, όπως είναι και η προτεραιότητά μας».
Από την πλευρά του, ο κ. Παπαστεργίου, επικαλούμενος τη γόνιμη θητεία του κ. Πατούλη στην ΚΕΔΕ αλλά και στον Δήμο Αμαρουσίου, υπογράμμισε ότι η πολύχρονη εμπειρία του αποτελεί ένα βασικό πλεονέκτημα στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει να μπει η Αττική σε αναπτυξιακή τροχιά.