Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

1/11/19

Να ορίσει τους αντικαταστάτες Πολάκη - Τζανακόπουλου ζητάει ο Προεδρος της Βουλής από τον Αλ. Τσίπρα

Να ορίσει τους αντικαταστάτες Πολάκη - Τζανακόπουλου ζητάει ο Προεδρος της Βουλής από τον Αλ. Τσίπρα


Επιστολή με την οποία ζητάει από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ορίσει τους δύο βουλευτές που θα αντικαταστήσουν τους κ.κ. Παύλο Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλο στην ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης, απέστειλε ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας.
Με προηγούμενη επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα, ο Πρόεδρος της Βουλής, Κ. Τασούλας ανέφερε ότι «η ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης οφείλει να μεριμνά για τη νομιμότητα των ενεργειών της διασφαλίζοντας και το ότι ενεργεί υπό νόμιμη σύνθεση ως προϋπόθεση της νομιμότητας κάθε περαιτέρω ενέργειας της». Ο Πρόεδρος της Βουλής επισημαίνει επίσης ότι, με την εξαίρεση των δύο μελών, δεν παραβιάστηκε η απόφαση της Ολομέλειας που αφορούσε τη συγκρότηση της ειδικής επιτροπής ενώ η ίδια η επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης έχει λειτουργική και προσωπική ανεξαρτησία και δεν λειτουργεί ως πολιτικό σώμα αλλά ως δικαστικό, δηλαδή λειτουργεί ανεξάρτητα. Ασκώντας δε το έργο της, η ειδική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης «οφείλει να μεριμνά για τη νομιμότητα των ενεργειών της, διασφαλίζοντας και το ότι ενεργεί υπό νόμιμη σύνθεση, ως προϋπόθεση της νομιμότητας κάθε περαιτέρω ενέργειάς της».

«Επισημαίνω και πάλι επ αυτού ότι η Ολομέλεια αποφάσισε τη συγκρότηση της επιτροπής, όχι όμως και τη σύνθεσή της, όπως και ότι η επιτροπή, εξαιρώντας δύο μέλη της, αποφάσισε επί της νομιμότητας της σύνθεσης της, και όχι της συγκρότησης της. Επομένως, δεν είναι κατανοητό κατά τι παραβιάστηκε η απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής από την απόφαση της επιτροπής περί της εξαίρεσης δύο μελών της», αναφέρει ο πρόεδρος της Βουλής και συνεχίζει:

«Με καλείτε τέλος, βάσει του άρθρου 11 του Κανονισμού, να φροντίσω για την κοινοβουλευτική τάξη στο ίδιο ζήτημα. Σας διαβεβαιώ πως μόνο αυτό με συνέχει στον όλο χειρισμό αυτής της όντως δύσκολης υπόθεσης, η οποία και θα πρέπει να εξελιχθεί με τη συμπαράσταση όλων μας, με βάση τις νόμιμες διαδικασίες και την ευταξία που σε καμία περίπτωση δεν δικαιούμαστε να αφήσουμε ανυπεράσπιστες και προς τούτο προσβλέπω και στη δική σας συμβολή».

Ο πρόεδρος της Βουλής υπενθυμίζει ότι η Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης λειτουργική και προσωπική ανεξαρτησία και ότι δεν λειτουργεί ως πολιτικό σώμα αλλά ως δικαστικό, δηλαδή λειτουργεί ανεξάρτητα, «είναι ένας πολυπρόσωπος Εισαγγελέας που διενεργεί προκαταρκτική εξέταση».