Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

15/11/18

Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την προώθηση του αθλητισμού στον Πειραιά παρουσίασαν η Ρ. Δούρου και ο Γ. Γαβρίλης

Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την προώθηση του αθλητισμού στον Πειραιά παρουσίασαν η Ρ. Δούρου και ο Γ. Γαβρίλης


Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την προώθηση του αθλητισμού στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά παρουσίασαν σήμερα η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης και ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για ζητήματα αθλητισμού, Σπύρος Πάντζας, σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΠΕ Πειραιά. Πρόκειται για τον εκσυγχρονισμό παλαιών ή και την κατασκευή νέων αθλητικών υποδομών,συνολικού προϋπολογισμού 36.638.010 ευρώ, αλλά και την διάδοση του αθλητισμού σε μαθητές και μαθήτριες μέσω αθλητικών προγραμμάτων.
Στην ομιλία της η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου ανέφερε πως η σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής έχει επιλέξει εδώ και πάνω από 4 χρόνια να επενδύσει σε έργα υποδομής του Πειραιά και σε όλους τους δήμους της Αττικής. «Όλα αυτά τα χρόνια ο πολιτισμός και ο αθλητισμός θεωρήθηκαν ότι μπορεί να είναι πολυτέλεια ή παράπλευρη απώλεια της κρίσης χρέους. Για εμάς, τόσο ο αθλητισμός όσο και ο πολιτισμός είναι προϋπόθεση για την κοινωνική συνοχή των τοπικών κοινωνιών και της χώρας ολόκληρης και προϋπόθεση για το νέο μοντέλο ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας, ιδίως όταν η δική μας διοίκηση δεν θεωρεί ότι ο αθλητισμός ξεκινά και τελειώνει στο τι θα γίνει με τις μεγάλες ΠΑΕ και γύρω από τις πολύ μεγάλες αθλητικές εγκαταστάσεις», ανέφερε η κα. Δούρου.
Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης έκανε λόγο για υποχρηματοδότηση του Πειραιά τα προηγούμενα χρόνια από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους. «Οι πόλεις και οι βασικές υποδομές τους, σε αρκετές περιπτώσεις, είχαν χάσει τη λειτουργικότητά τους και γι' αυτό σχεδιάσαμε μια διαφορετική διαδρομή κατεύθυνσης των χρηματοδοτήσεων ακόμα και σε υπηρεσίες, που δεν ανήκουν, τυπικά, στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας Αττικής, όπως τα νοσοκομεία, οι αρχαιολογικοί χώροι, τα σχολεία κ.α. Σε αυτό το πλαίσιο, σε συνεργασία με όλους τους δήμους της περιοχής του Πειραιά δρομολογήσαμε συνολικά 29 έργα προϋπολογισμού περίπου 36 εκατομμυρίων ευρώ, για τη συντήρηση και αναβάθμιση υπαρχόντων αθλητικών εγκαταστάσεων και δημιουργίας νέων. Σε αυτές τις εγκαταστάσεις, από τις οποίες κάποιες, όπως το «Θεμιστόκλειο» είχαν να συντηρηθούν 27 ή και περισσότερα χρόνια, αθλούνται πάνω από 38.000 νέοι και νέες, σε όλους τους αθλητικούς συλλόγους, σ' όλα τα αθλήματα στην ευρύτερη περιοχή. Γι' αυτό, με επιλογή μας χρηματοδοτήσαμε τα αναγκαία έργα, τα οποία εκτελέστηκαν ή εξελίσσονται είτε από τις δικές μας υπηρεσίες είτε από τους Δήμους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γαβρίλης.
Ως προς τα έργα σε αθλητικές υποδομές, από τα 29, τα οκτώ έχουν ολοκληρωθεί, τα πέντε εκτελούνται, ενώ δημοπρατημένα είναι τα επτά. Ακόμη, προς υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης βρίσκεται ένα έργο, ολοκληρώνεται η μελέτη σε τρία έργα, ενώ σε αρχικό στάδιο βρίσκεται η εκπόνηση μελετών πέντε έργων.
Διάδοση του αθλητισμού σε μαθητές και μαθήτριες
Σε ότι αφορά τη διάδοση του αθλητισμού σε μαθητές και μαθήτριες αξίζει να σημειωθεί ότι μέσω του προγράμματος Kids' Athletics, που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ, για τέταρτη χρονιά, συνολικά 8.645 μαθητές και μαθήτριες από δημοτικά σχολεία των Περιφερειακών Ενοτήτων Πειραιά και Νήσων, μέχρι σήμερα, έχουν λάβει μέρος σε ένα διαδραστικό παιχνίδι εξοικείωσης με τα αγωνίσματα του κλασικού αθλητισμού. Στο ίδιο πλαίσιο σε συνεργασία με τους Δήμους Πειραιά και Νίκαιας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη, με τις διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τους σχολικούς συμβούλους Φυσικής Αγωγής των ΠΕ Πειραιά και Νήσων, διοργανώνεται εβδομάδα αθλητικών δραστηριοτήτων. Επίσης η αθλητική συνάντηση «Πειραι-Αθλητισμός» πραγματοποιήθηκε δύο χρονιές (15-19/05/2017 και 24-26/04/2018) με τη συμμετοχή χιλιάδων μαθητών.
Π. Δούρου (για Μάνδρα): Όταν συμπολίτες μου έχουν μαυροφορεθεί, δεν παίρνεις τη σκυτάλη των τηλεοπτικών παρουσιών για να αντικρούσεις ανερυθρίαστα ψέματα
Η περιφερειάρχης Αττικής όμως, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης σχολίασε, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα: «Όταν κάποιοι συμπολίτες μου έχουν μαυροφορεθεί, δεν μπορείς να παίρνεις τη σκυτάλη των τηλεοπτικών παρουσιών και να προσπαθείς να αντικρούσεις για παράδειγμα πρώην υπουργό και κεντρικό μέλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που βγήκε και είπε ότι η Δούρου είχε μελέτη 76 εκατ.ευρώ. Πρόκειται για ανερυθρίαστα ψέματα προκειμένου να ταυτοποιήσουν μια εθνική τραγωδία με ένα πρόσωπο και για να μην χρειαστεί να δούμε που ήταν εκείνοι, εκείνη την περίοδο και τι έκαναν. Εγώ θεώρησα ότι γύρω από αυτές τις εθνικές τραγωδίες -με κίνδυνο αυτό το πράγμα να πληρωθεί πολιτικά και όχι μόνο- δεν θα πάρω τη σκυτάλη από όλους αυτούς που φωνάζουν όλες αυτές τις ημέρες στα τηλεπαράθυρα. Ούτε τα 500 εκατομμύρια τα δικά μας ούτε τα 168 αντιπλημμυρικά έργα δεν θωρακίζουν απέναντι στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και δεν κρυβόμαστε πίσω από αυτές. Όμως εάν συνεχίσουμε να πορευόμαστε έτσι όταν δοκιμαζόμαστε, είτε από την προηγούμενη ολιγωρία που κατέστρεψε τη χώρα και απαξίωσε το πολιτικό σύστημα είτε κλείνοντας τα μάτια απέναντι στην κλιματική αλλαγή, θα αναζητούμε πάντα μια 'Δούρου'. Εγώ και οι άνθρωποι που κάθονται δίπλα μου, αυτό τον σταυρό τον έχουμε σηκώσει όλο αυτό το χρονικό διάστημα, να φταίμε εμείς για όλα», ανέφερε με νόημα η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.
Για τη Μάνδρα, αναφορά όμως έκανε και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γαβρίλης: «Η προσπάθεια ήταν από ορισμένους να ταυτίσουν την εικόνα της καταστροφής με ένα πρόσωπο. Αυτό είναι έξυπνη πολιτική επιλογή γιατί εάν δεν το κάνεις αυτό θα πρέπει να εξηγήσεις γιατί στη Μάνδρα έγινε αυτή η καταστροφή. Και όταν θα επιχειρήσεις να εξηγήσεις, θα γυρίσεις πίσω να δεις δεκάδες αιτίες που κάποιοι είναι πρωταγωνιστές στις αιτίες, που κάποιοι έκλειναν το μάτι σε οικονομικά συμφέροντα και σε ιδιώτες, γιατί ήθελαν να τα έχουν καλά με όλους, για να αναπαράγονται πολιτικά. Η Μάνδρα και τα ρέματα της χτίστηκαν γιατί κάποιοι το ήθελαν. Στην Μάνδρα χτίστηκαν δημοτικές και δημόσιες εγκαταστάσεις γιατί κάποιοι το αποφάσισαν και το επέλεξαν» κατέληξε ο κ. Γαβρίλης.
Η περιφερειάρχης Αττικής ωστόσο απάντησε και σε ερώτηση σχετικά με ενδεχόμενη υποψηφιότητα της στις επόμενες εκλογές: «Εμείς το ψηφοδέλτιο του Μαΐου δεν το έχουμε φτιάξει και δεν το έχουμε φτιάξει για έναν πολύ συγκεκριμένο λόγο: Όταν θέλεις να επαναδιεκδικήσεις την εμπιστοσύνη και όχι την ψήφο των συμπολιτών σου, το κάνεις με το έργο», δήλωσε με νόημα η κα Δούρου.