Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

22/10/18

Ολοκληρώθηκε η δράση για την πρόληψη του Σακχαρώδους Διαβήτη στον Δήμο Ιλίου

Ολοκληρώθηκε η δράση για την πρόληψη του Σακχαρώδους Διαβήτη στον Δήμο Ιλίου

Ολοκληρώθηκε η Δράση Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης για την πρόληψη του Σακχαρώδους Διαβήτη, που υλοποίησε ο Δήμος Ιλίου σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ «Με οδηγό το Διαβήτη – Κάρτα Διαβήτη» και την ευγενική υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος ΤΙΜΑ, στο πλαίσιο των δράσεων προληπτικής ιατρικής της Κοινωνικής Υπηρεσίας.
Τριακόσια (300), περίπου, άτομα εξετάστηκαν κατά τη διάρκεια της δράσης, η οποία ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο στους χώρους των Κ.Α.Π.Η. και αφορούσε τον γενικό πληθυσμό, περιλαμβάνοντας ενημερωτικές ομιλίες από εξειδικευμένους επιστήμονες, καθώς επίσης, δωρεάν μετρήσεις Σακχάρου, εξετάσεις Γλυκοζυλιωμένης Αιμοσφαιρίνης και Διαβητικής Νευροπάθειας.
Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος:
«Με στόχο κάθε πολίτης να έχει πρόσβαση στις δράσεις και τα προγράμματα πρόληψης του Δήμου μας, δημιουργήσαμε σημεία εξέτασης σε κάθε γειτονιά, μέσω των Κ.Α.Π.Η. της πόλης μας, έτσι ώστε να δοθεί η ευκαιρία σε ακόμα περισσότερα άτομα να προστατεύσουν την υγεία τους.
Ο Σακχαρώδης Διαβήτης είναι μια χρόνια πάθηση, η οποία λόγω του σύγχρονου τρόπου ζωής πλήττει ολοένα περισσότερους ανθρώπους. Για το λόγο αυτό, η ενημέρωση και η εκπαίδευση αποτελούν ένα σημαντικό μέρος της πρόληψης.»

Ο Δήμαρχος Ιλίου
Νίκος Ζενέτος