Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

24/7/18

Π. Σκουρλέτης: Να διερευνηθούν τα αίτια των πυρκαγιών «άσχετα με τις υψηλές θερμοκρασίες και τους ανέμους»

Π. Σκουρλέτης: Να διερευνηθούν τα αίτια των πυρκαγιών «άσχετα με τις υψηλές θερμοκρασίες και τους ανέμους»


Την ανάγκη να διερευνηθούν μεσοπρόθεσμα τα αίτια των πυρκαγιών στην Αττική, «άσχετα με τις υψηλές θερμοκρασίες και τους ανέμους», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «105,5 Στο Κόκκινο».
«Αυτή την στιγμή δεν θα ήταν φρόνιμο, πέρα από το να θέσουμε τα ερωτήματα, να βγάλουμε οποιοδήποτε άλλο συμπέρασμα, δεν θα βοηθούσε την δουλειά που κάνουμε», πρόσθεσε ο κ. Σκουρλέτης.
Όσον αφορά τον χρόνο αντίδρασης του κρατικού μηχανισμού, ο υπουργός αφού είπε ότι στο Μάτι «είχαμε πολλές εστίες παράλληλα, σε σύντομο χρονικό διάστημα», σημείωσε ότι «με βάση το ότι η φωτιά εκδηλώθηκε στις 12.05 χτες και στις 12.30 βρισκόντουσαν εκεί τα πρώτα πτητικά μέσα, ήταν άμεση η κινητοποίηση. Αλλά όπως έλεγαν και οι πυροσβέστες, τα αεροπλάνα ουσιαστικά κυνηγούσαν την φωτιά, έτρεχε τόσο γρήγορα, διάνυσε μία απόσταση 4-5 χλμ. σε ελάχιστο χρόνο, στο Μάτι. Αυτό ήταν που ξεπερνάει τις ανθρώπινες δυνατότητες».