Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

3/5/18

Η γνώση του χθες τεχνογνωσία του αύριο»

«Eco-management: Η γνώση του χθες τεχνογνωσία του αύριο»
(Erasmus + Ecomanagement – 2017-1-FR01-KA204-037222)



Την Πέμπτη 26 Απριλίου 2018, στο Ζαγόρι Ιωαννίνων, και στην έδρα της Ριζαρείου Χειροτεχνικής Σχολής στο Μονοδένδρι, πραγματοποιήθηκε τεχνική συνάντηση εργασίας με την ομάδα νέων, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Ecomanagement “η γνώση του χθες, τεχνογνωσία του αύριο”.

Η ομάδα νέων αποτελείται από εκπαιδευόμενες της Ριζαρείου Χειροτεχνικής Σχολής, από την περιοχή του Ζαγορίου αλλά και την ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων και της Ηπείρου. Υπεύθυνη της ομάδας νέων είναι η Ιφιγένεια Γέπη, Διευθύντρια της Σχολής και μέλος της Επιστημονικής Ομάδας του έργου.

Εκ μέρους της Π.Ε.Δ. Ηπείρου - εταίρου του προγράμματος – συμμετείχε η Αθηνά Ιωάννου, Σύμβουλος της Π.Ε.Δ., και η Ελένη Παγκρατίου, εξωτερική συνεργάτης του προγράμματος και μέλος της Αναπτυξιακής Ζαγορίου.

Στόχος της συνάντησης, η παρουσίαση των καλών πρακτικών καθώς και η ανταλλαγή απόψεων για τους τρόπους καταγραφής, διάσωσης και μετάδοσης “από γενιά σε γενιά” της “γνώσης του χθες ως τεχνογνωσία του αύριο”.

Στο πλαίσιο αυτό θα καταγραφούν οι ανάγκες της περιοχής και θα έρθουν σε επαφή “τεχνίτες” της περιοχής με ειδικές γνώσεις- που προέρχονται από προηγούμενες γενιές,- με νέους που επιδιώκουν να ενταχθούν στην αγορά εργασίας καθώς και πολίτες και τοπικούς φορείς.

Η μεταφορά αυτή των γνώσεων από γενιά σε γενιά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, στοχεύει στην προστασία και ανάδειξη της αγροτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και στη διαχείριση και τη βιώσιμη ανάπτυξη των περιοχών μας σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς.