Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

16/3/17

Παρουσίαση του βιβλίου «Ο ήλιος βγαίνει πίσω από τα κάστρα» του Χαράλαμπου Κισόγλου στο Πανόραμα

Παρουσίαση του βιβλίου «Ο ήλιος βγαίνει πίσω από τα κάστρα»
του Χαράλαμπου Κισόγλου στο Πανόραμα


Μία ξεχωριστή λογοτεχνική βραδιά με αφηγηματικό, αλλά και θεατρικό λόγο, διοργανώνει ο Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη σε συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο «Ερωδιός», τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017, στις 8 μ.μ. στο Αμφιθέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής» του Πολιτιστικού Κέντρου Πανοράματος. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση του βιβλίου του συγγραφέα Χαράλαμπου Κισόγλου με τίτλο «Ο Ήλιος βγαίνει πίσω από τα Κάστρα» που εκδόθηκε πρόσφατα από τον ανωτέρω εκδοτικό οίκο.
Για τον συγγραφέα, για το έργο και το βιβλίο του θα μιλήσουν ο δικηγόρος, μέλος της Εταιρίας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης (ΕΛΘ) και ποιητής, Θεοφάνης Ζβες, η ιατρός – λογοτέχνις και μέλος της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος (ΕΛΒΕ), Δέσποινα Χίντζογλου-Αμασλίδου, ο ιατρός Αλέξανδρος Σταματουλάκης και ο έμπορος Φύλιος Ακάσης. Η παρουσίαση θα κλείσει με μια ερμηνεία του μονόπρακτου του Ζαν Κοκτώ «Την έχασα στο Πανηγύρι», από τον Θεοφάνη Ζβε. Θα ακολουθήσουν ερωτήσεις και ελεύθερος διάλογος μεταξύ των ομιλητών και του κοινού, όπου θα εκφραστούν οι πρώτες εντυπώσεις του έργου.
Να σημειωθεί ότι το πνευματικό πόνημα του Χαράλαμπου Κισόγλου έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής θετικές κριτικές και ιδιαίτερα ευμενή σχόλια. Σύμφωνα με την βιβλιοκριτική: «…Ο γραπτός λόγος του βιβλίου παρουσιάζει μια γλωσσική δεξιοτεχνία, ενώ ταυτόχρονα συγκεράζει ακούσματα πολλαπλών διαλέκτων ,ταιριαστών και γεννημένων μέσα στο προσφυγικό αστικό κι εμπορικό τοπίο της κοινωνίας που περιγράφει. Το έργο καταλήγει σε ύφος διακριτό και αναγνωρίσιμο και, παράλληλα, γνώριμο και αβίαστο, αποκρυσταλλώνοντας το δεσμό του τεχνίτη και του προϊόντος σε ενότητα λαϊκής δημιουργίας…»