Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

17/1/17

Ιγνάτιος Καϊτεζίδης: Ικανοποίηση για την πολιτική προστασία του δήμου

Ιγνάτιος Καϊτεζίδης: Ικανοποίηση για την πολιτική προστασία του δήμου
«Ευχαριστώ τους εργαζόμενούς μας στον δήμο. Μας έκαναν υπερήφανους!»


Νικητής στη δύσκολη μάχη κατά του ολικού παγετού και του χιονιά αναδείχτηκε και πάλι ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, με τις υπηρεσίες του να αντιμετωπίζουν με μεγάλη επιτυχία το κύμα σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε τις τελευταίες ημέρες ολόκληρη τη χώρα και ιδιαίτερα τη Θεσσαλονίκη.
Οι δημοτικές υπηρεσίες τέθηκαν σε «κόκκινο συναγερμό» όλες τις ημέρες που διήρκεσε το πρόσφατο κύμα της κακοκαιρίας και η κινητοποίηση είχε αποτελέσματα, καθώς οι υπηρεσίες υπό την εποπτεία του δημάρχου Ιγνάτιου Καϊτεζίδη και τον συντονισμό των δύο αντιδημάρχων Καθαριότητας, Γιώργου Μπαμπαράτσα (Δ.Ε. Πανοράματος και Πυλαίας) και Γιάννη Ντίτσιου (Δ.Ε. Χορτιάτη) ήταν άμεσος και αποτελεσματικός. Την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου έγινε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου η τελική σύσκεψη, όπου υπό την προεδρεία του δημάρχου Πυλαίας-Χορτιάτη οριστικοποιήθηκε ο «οδικός χάρτης» για την καλύτερη προετοιμασία του χιονιά.
Με «στρατηγείο» το δημαρχείο στο Πανόραμα το σχέδιο για τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα εφαρμόστηκε με υποδειγματικό τρόπο και σε πλήρη συντονισμό όλων των υπηρεσιών του δήμου. Σε επιφυλακή τέθηκαν συνολικά 80 δημοτικοί υπάλληλοι και 20 εκχιονιστικά μηχανήματα του δήμου. Τα συνεργεία περιπολούσαν σε 24ωρη βάση όλο το οδικό δίκτυο και ιδιαίτερα τα πιο δύσβατα και ευαίσθητα σημεία του δικτύου (νοσοκομεία, κλινικές κλπ.). Είναι χαρακτηριστικό ότι στη μάχη για να κρατηθούν οι δρόμοι ανοιχτοί ο δήμος είχε στις αποθήκες του 1.400 τόνους αλατιού, ενώ όλες τις ημέρες παρά την ένταση της κακοκαιρίας παρέμειναν ανοικτοί όλοι οι κεντρικοί οδικοί άξονες του δήμου. Να σημειωθεί ότι το δημαρχείο στο Πανόραμα, αλλά και οι δημοτικές ενότητες στο Φίλυρο, Ασβεστοχώρι, Χορτιάτη και Πυλαία παρέμειναν ανοικτές 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, για να εξυπηρετήσουν κάθε περιστατικό και στην πιο απομακρυσμένη περιοχή. Επίσης ελεύθερη και χωρίς προβλήματα ήταν η πρόσβαση προς το νοσοκομείο «Παπανικολάου», κανονικά λειτούργησαν οι κλινικές και τα νοσηλευτικά ιδρύματα της περιοχής, ενώ σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Απασχόλησης, Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας και Παιδείας λειτούργησαν σε κάθε δημοτική ενότητα θερμαινόμενοι χώροι για τους πολίτες.
Η σφοδρότητα της κακοκαιρίας που συνδύασε τον παγετό, την έντονη χιονόπτωση αλλά και τις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες ολικού παγετού που έφτασαν μέχρι και -13oC μας ανάγκασε να κλείσουμε τα σχολεία όπως έκαναν και όλοι οι δήμοι στο νομό Θεσσαλονίκης, καθώς υπήρχαν πολλές σχολικές μονάδες δίχως νερό και το άνοιγμά τους θα δημιουργούσε προβλήματα ασφάλειας για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.
Να σημειωθεί επίσης ότι την ίδια στιγμή που όλες οι γύρω περιοχές αντιμετώπισαν πολύ σοβαρά προβλήματα, η οργανωμένη και αποτελεσματική κινητοποίηση των υπηρεσιών του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη σχολιάστηκε θετικά τόσο από τα ΜΜΕ όσο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και αυτό είναι ένα σημαντικό μετάλλιο τιμής για το δήμο, τους εργαζόμενους αλλά και τους δημότες.
«Παρά τη συνεχή χιονόπτωση και τον ολικό παγετό βγαίνουμε και πάλι νικητές στη μάχη κόντρα στον χιονιά. Όλοι οι βασικοί δρόμοι παρέμειναν ανοιχτοί, ενώ με ικανοποίηση είδαμε να λειτουργούν πραγματικά με υποδειγματικό τρόπο τα αντανακλαστικά του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας. Αξίζουν συγχαρητήρια στις υπηρεσίες και στους εργαζόμενούς μας που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή, χωρίς ωράριο και σε διαρκή επιφυλακή, αλλά και στους εθελοντές μας της πολιτικής προστασίας που βοήθησαν σημαντικά με την ενεργό συμμετοχή τους. Οι δημότες μας μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς μπροστά σε κάθε έκτακτο φαινόμενο κακοκαιρίας», σημείωσε ο δήμαρχος, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.