Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

3/8/16

Η σημερινή εικόνα δεν έχει καμία σχέση με το δημοκρατικό λαό της Λευκίμμης

Η σημερινή εικόνα δεν έχει καμία σχέση
με το δημοκρατικό λαό της Λευκίμμης



Κύρια σημεία της συνέντευξης τύπου του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρου Γαλιατσάτου, μετά την επίσκεψη στη Λευκίμμη:


Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων προχώρησε σήμερα στη δεύτερη επίσκεψη των Υπηρεσιών της για έρευνα των συνθηκών της περιοχής ΧΥΤΑ Λευκίμμης, όπως είχε ανακοινωθεί ήδη δημόσια και δια του τύπου, και όπως όπως είχε αναγγελθεί στο πλαίσιο του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Επαναλαμβάνουμε αν και είναι ήδη γνωστό ότι οι ερευνητικές αυτές εργασίες των υπηρεσιών της Περιφέρειας γίνονται προκειμένου να αποκτήσει η ΠΙΝ πλήρη και καθαρή εικόνα επί των θεμάτων και αντιρρήσεων που έχουν εκφραστεί εγγράφως μέσα από τα κείμενα της Επιτροπής Πολιτών αλλά και δημοτικών συμβούλων της περιοχής.

Είναι επίσης γνωστό ότι έχουμε καλέσει όλους τους ενδιαφερόμενους να παραστούν σε όλες τις έρευνες, οι ίδιοι ή μέσω τεχνικών τους συμβούλων.

Τι συναντήσαμε σήμερα επί τόπου:
  • Την πλήρη άρνηση οποιουδήποτε διαλόγου. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Περιφερειάρχης και η Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας, δεν μπόρεσαν να αρθρώσουν σε καμία στιγμή, μια ολόκληρη πρόταση.
  • Την παρεμπόδιση των υπηρεσιών να κάνουν τη δουλειά τους, όπως έχουν υποχρέωση και εντολή να πράξουν.

Προτάξαμε την συνεννόηση και το διάλογο, τη διαφάνεια και την επιστημονική τεκμηρίωση. Εισπράξαμε ύβρεις και προπηλακισμούς.

Είναι προφανές ότι αυτή η εξέλιξη, αυτή η εικόνα, δεν έχει σχέση, δεν μπορεί να έχει σχέση με το δημοκρατικό λαό της Λευκίμμης και της ευρύτερης περιοχής.







Είμαστε βέβαιοι ότι η Λευκίμμη δεν μπορεί να εκφράζεται ούτε από το αυγού του φιδιού που κρύβεται στο “Αλεύχιμον”, ούτε από καλοθρεμμένους πρώην κρατικοδίαιτους του πελατειακού κράτους της Δεξιάς και του ΠΑΣΟΚ, που εμφανίζονται ως επαναστάτες των σκουπιδιών.
Σήμερα, ανάμεσα στους συγκεντρωμένους υπήρξαν συμπολίτες μας δημοκράτες και νουνεχείς, πρόθυμοι στο διάλογο και την συνεννόηση. Αλλά η φωνή τους καλύφθηκε από τις ύβρεις.

Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε την προσπάθεια της συνεννόησης και της δημοκρατίας, χωρίς προειλημμένες αποφάσεις, χωρίς προαπαιτούμενα .... Καλούμε τους φορείς και κατοίκους της περιοχής να απομονώσουν όλες τις αντιδημοκρατικές πρακτικές.

Είναι ώρα οι υπεύθυνοι φορείς, οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης της περιοχής, να αναλάβουν πρωτοβουλίες. Η Λευκίμμη στις σημερινές εικόνες και συμπεριφορές καταδικάζεται στην απομόνωση, τον συντηρητισμό και την υπανάπτυξη.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων θα τιμήσει τις υποσχέσεις της.

Έρευνα πρώτα, και στη συνέχεια συζήτηση με τους πολίτες και τους φορείς, με επιστημονικά και κοινωνικά συμπεράσματα.
Η υπόθεση ΧΥΤΑ Λευκίμμης, μόνο και μόνο τότε θα κριθεί, όταν είμαστε σίγουροι για το τι πρέπει να κάνουμε, όταν όλα είναι ξεκάθαρα.