Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

10/5/16

Ανακοίνωση τομέων Αυτοδιοίκησης και Δικαιοσύνης της ΔΗΜΑΡ

Ανακοίνωση τομέων Αυτοδιοίκησης και Δικαιοσύνης της ΔΗΜΑΡ

«Πρόχειρη και χωρίς αναπτυξιακό σχέδιο η παραχώρηση Ολυμπιακών Ακινήτων στο Υπουργείο Δικαιοσύνης»
__________________________________________________________________________________
Η παραχώρηση τμήματος των πρώην Ολυμπιακών Ακινήτων του παραλιακού μετώπου στο Υπουργείο Δικαιοσύνης για τη δημιουργία δικαστικών αιθουσών και τη διεξαγωγή σημαντικών δικών είναι ενδεικτική του επιπόλαιου και χωρίς προσανατολισμό τρόπου που πολιτεύεται η Κυβέρνηση.
Η "φιλολαϊκή" κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ με μια αιφνιδιαστική και εκπρόθεσμη τροπολογία, αποφάσισε «εν κρυπτώ» χωρίς να διαβουλευθεί με την Περιφέρεια Αττικής και τους Δήμους της περιοχής, αγνοώντας τα έργα ανάπλασης που έχουν δρομολογηθεί στην περιοχή.
Η Κυβέρνηση συνολικά και το Υπουργείο Δικαιοσύνης ειδικότερα, αντιμετωπίζουν με πρωτοφανή προχειρότητα το υπαρκτό ζήτημα της έλλειψης δικαστικών αιθουσών, χωρίς να συνυπολογίζουν τις επιπτώσεις στην ανάπτυξη, στο περιβάλλον, στον τουρισμό, στον πολιτισμό και στις τοπικές κοινωνίες.
Την ίδια ώρα που παίρνει σκληρά μέτρα υπερφορολόγησης και ενώ δεν έχει φέρει εδώ και 15 μήνες τον αναπτυξιακό νόμο, υπονομεύει τις προοπτικές αξιοποίησης του παραλιακού μετώπου προς όφελος της εθνικής οικονομίας και των τοπικών κοινωνιών. Με αυτόν τον τρόπο δείχνει πώς αντιλαμβάνεται την ανάπτυξη και τον μοναδικό τρόπο να βγει η χώρα από τα αδιέξοδα της ύφεσης και της ανεργίας.
Ζητάμε την ακύρωση του συγκεκριμένου άρθρου και περιμένουμε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και την Κυβέρνηση να εργαστούν σοβαρότερα για την επίλυση των προβλημάτων στέγασης των δικαστηρίων.


10/5/2016