Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

1/4/16

«Ημέρα Σταδιοδρομίας» στο Δήμο Ιλίου

«Ημέρα Σταδιοδρομίας» στο Δήμο Ιλίου


Μετά την επιτυχία των προηγούμενων ετών, ο Δήμος Ιλίου διοργάνωσε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά την «Ημέρα Σταδιοδρομίας», την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016, με σκοπό την παροχή πληροφοριακών στοιχείων στους μαθητές του Λυκείου και Γ΄ Γυμνασίου για τη σωστή επιλογή σπουδών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Το αυξημένο ενδιαφέρον για το θέμα της ημερίδας οδήγησε 300 και πλέον γονείς και μαθητές στην κατάμεστη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Ιλίου, όπου οι καταρτισμένοι εισηγητές προσέγγισαν με ευαισθησία το θέμα, πλήρως εναρμονισμένοι με τη σημερινή πραγματικότητα, ενώ 18 φοιτητές κατέθεσαν τις δικές τους εμπειρίες, από την είσοδό τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Το θέμα «Προσωπικότητα και Επαγγελματικός Προσανατολισμός» ανέπτυξε ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Ιλίου Φώτης Μαρκόπουλος, τη βιωματική δράση «Κάθε εμπόδιο για καλό» πραγματοποίησε η Κοινωνιολόγος, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας και Υπεύθυνη ΣΕΠ ΚΕΣΥΠ Ιλίου Παναγιώτα Οικονομάκου, την «Εμπειρία ενός γονέα» κατέθεσε η Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Ιλίου Γωγώ Ανδρεάδη, ενώ το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ανδριάνα Αλεβίζου.
Στην ημερίδα παρευρέθηκαν επίσης, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας Αδάμ Στάμος, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας Αθανάσιος Αλεξόπουλος, ο πρώην Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας Γεώργιος Ζαφειρακίδης, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι Ιλίου και Εκπαιδευτικοί.
Σχετικά με τη διοργάνωση ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος δήλωσε:
«Συμμεριζόμαστε την αγωνία των οικογενειών που τα παιδιά τους είναι έτοιμα να ανοίξουν τα φτερά τους για το μέλλον. Με την πρωτοβουλία αυτή στοχεύουμε στην αποφόρτιση των νέων από το άγχος της επιλογής και στην παροχή όσο το δυνατόν περισσότερων πληροφοριών για τις δυνατότητες σταδιοδρομίας που έχουν οι μαθητές μετά το Λύκειο.»