Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

9/3/16

ΔΥΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΔΥΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Σε συνεργασία με την Ελληνογερμανική Συνέλευση



Με τη συνεργασία της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης και παρουσία της Περιφερειάρχη Χριστιάνας Καλογήρου, έλαβε χώρα η τελετή παράδοσης δύο ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ στη Λέσβο. Τα δύο οχήματα αποτελούν δωρεά της «Εργατικής Εθελοντικής Ομοσπονδίας Σαμαρειτών Γερμανίας» και του «Εθελοντικός Σύλλογος Παροχής Βοήθειας Malteser».
Παρόντες ήταν ο Διευθύνων Σύμβουλος των «Σαμαρειτών» κ. Ulrich Bauch, ο διευθυντής της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης κ. Χρήστος Λαζαρίδης, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Κωνσταντίνος Καρακατσιανόπουλος, Αντιπεριφερειάρχες και μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων της Λέσβου.
Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου αναφέρθηκε στον ιδιαίτερο συμβολισμό της κίνησης αλληλεγγύης των «Σαμαρειτών» και των «Malteser» προς τους πολίτες του Βορείου Αιγαίου, τώρα που η χώρα αντιμετωπίζει μια πρωτοφανή προσφυγική- μεταναστευτική κρίση.

«Η έκκληση την οποία κάναμε για συμπαράσταση ώστε να αντιμετωπίσουμε τις επιβαρύνσεις από το προσφυγικό- μεταναστευτικό, βρήκε ανοιχτά σύνορα, πέρασε, έφθασε μέχρι την Εργατική Εθελοντική Ομοσπονδία Σαμαρειτών Γερμανίας και επέστρεψε πίσω με τις πράξεις της δωρεάς, αλλά και την πρόθεση που σήμερα μας εξέφρασαν να συνεχίσουν να συμπαρίστανται», είπε η κα. Καλογήρου.

Στην κατεύθυνση της στήριξης της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου μέσω του τουρισμού και εξετάστηκε επίσης η δυνατότητα οι «Σαμαρείτες» να παροτρύνουν τα 1,2 εκατομμύρια μέλη της Ομοσπονδίας τους να επιλέξουν τα νησιά του Βορείου Αιγαίου για τις διακοπές τους.

Η Ελληνογερμανική Συνέλευση έχει καταστεί μέσα σε λίγα χρόνια ένα δυναμικό ελληνογερμανικό δίκτυο δήμων και περιφερειών, που είναι προσανατολισμένο στην πρακτική συνεργασία και ανοικτό στη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών και της οικονομίας. Οι συνεργασίες είναι θεματικές και πραγματοποιούνται, όταν από την ελληνική ή την γερμανική πλευρά εκφραστεί μια τέτοια επιθυμία.