Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

8/3/16

Επιτόπια επίσκεψη Περιφερειάρχη σε Γαρδελάδες & Δουκάδες Κέρκυρας για την εξέταση αιτιάσεων κατά της λειτουργίας μονάδας βιοκαυσίμων

Επιτόπια επίσκεψη Περιφερειάρχη σε Γαρδελάδες & Δουκάδες Κέρκυρας
για την εξέταση αιτιάσεων κατά της λειτουργίας μονάδας βιοκαυσίμων



Τις περιοχές Κάμπος Γαρδελάδων και Παπαθανάτικα Δουκάδων Κέρκυρας, για τις οποίες έχει κατατεθεί αίτημα εγκατάστασης μονάδων παραγωγής από βιορευστά – βιοκαύσιμα, επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος και η Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Νικολέτα Πανδή.

Ο Περιφερειάρχης θέλησε να έχει ιδία άποψη για τις ακριβείς τοποθεσίες, να εξακριβώσει αν υπάρχει γειτνίαση με κατοικημένες περιοχές, τον βαθμό της πιθανής όχλησης στους περίοικους καθώς και την πιθανότητα επιβάρυνσης στο περιβάλλον.
Η επίσκεψη αυτή του Περιφερειάρχη έρχεται σε συνέχεια της απόσυρσης των εν λόγω θεμάτων, που είχαν τεθεί προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, μετά από αιτήματα των Τοπικών Συμβουλίων και των κατοίκων των δύο περιοχών.
Ο κ. Γαλιατσάτος, παρότι τα έργα έχουν λάβει θετική γνωμοδότηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες, έλαβε υπόψη του τις αντιρρήσεις και επιφυλάξεις των κατοίκων και αποφάσισε να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια διαλόγου αλλά και να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι αν οι ενστάσεις που εγείρονται είναι βάσιμες.

Στην επιτόπια επίσκεψή του στους Γαρδελάδες και τους Δουκάδες ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, είχε την ευκαιρία – όπως είχε δεσμευτεί - να συζητήσει με εκπροσώπους των Τοπικών Συμβουλίων και κάτοικους της περιοχής και να ανταλλάξει απόψεις για το θέμα πριν τη λήψη αποφάσεων.