Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

10/5/14

Αποσπάσματα από την ομιλία του Γαβριήλ Σακελλαρίδη στα Εξάρχεια



 
Για την τελική ευθεία μέχρι τις εκλογές

Τα μηνύματα που παίρνουμε από την επαφή με την κοινωνία είναι εξαιρετικά. Μας γεμίζουν δύναμη και αισιοδοξία.


Είμαστε για τα καλά μέσα στη μάχη. Και μέρα με τη μέρα γινόμαστε ακόμα πιο δυνατοί.

Πάμε γερά για την μεγάλη ανατροπή στην Αθήνα. Μια ανατροπή με τεράστιο αντίκτυπο. Τεράστια πολιτική και κοινωνική σημασία. Που δεν θα συζητηθεί μόνο στην πόλη και την Ελλάδα. Αλλά ο αντίκτυπός της θα ακουστεί σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Για την θητεία του κ. Καμίνη

Ο κύριος Καμίνης στην προηγούμενη θητεία του κρίθηκε.

Κρίθηκε στην σχέση του με την κυβέρνηση των Μνημονίων. Συμπορεύτηκε πρόθυμα με όλα τα μέτρα που κατέστρεψαν την πόλη και τις ζωές των ανθρώπων. Σιώπησε για την βία που ασκήθηκε στους αγανακτισμένους. Πανηγύρισε για την ψήφιση του δεύτερου Μνημονίου. Προσφέρθηκε να φτιάξει στρατόπεδο συγκέντρωσης του Χρυσοχοΐδη στον Ελαιώνα. Σιώπησε για το νέφος της αιθαλομίχλης πάνω από την πόλη και τις πραγματικές του αιτίες. Και σε ότι αφορά την πόλη, δέχτηκε αδιαμαρτύρητα 5000 απολύσεις. Τις οποίες σήμερα εμφανίζει ως νοικοκύρεμα. Συναίνεσε στη συρρίκνωση και τον οικονομικό στραγγαλισμό του Δήμου. Απουσίασε από τις κεντρικές πρωτοβουλίες της αυτοδιοίκησης, που προσπάθησε να υπερασπιστεί τον εαυτό της.

Ο κ. Καμίνης κρίθηκε από τη σχέση του με τα ιδιωτικά συμφέροντα. Παραιτήθηκε από τον αστικό σχεδιασμό. Και άφησε την πόλη στην τύχη της, δίνοντας πρόθυμα το πάνω χέρι και πόρους από τα ΕΣΠΑ στους επιχειρηματίες. Δεν έχει γίνει τίποτα στην πόλη που να μη συμφέρει κάποιον επιχειρηματία, ή που να μην πατρονάρεται από κάποιο ιδιωτικό ίδρυμα. Ούτε καν ένα σκαλοπάτι.

Τέλος ο κ. Καμίνης κρίθηκε από τη σχέση του με τους πολίτες. Από την αξιοπιστία του σε σχέση με αυτά που υποσχέθηκε. Σήμερα παρουσιάζει ως πρόγραμμα για την δεύτερη τετραετία το επιχειρησιακό πρόγραμμα που κατέθεσε το 2010. Υπόσχεται δηλαδή στους πολίτες αυτά που δεσμεύτηκε να κάνει την πρώτη τετραετία και δεν τα έκανε. Αυτό στην προεκλογική διάλεκτο λέγεται ως εξής: «στην πρώτη θητεία βάλαμε τα θεμέλια, στην δεύτερη προχωράμε μπροστά». Που σημαίνει ότι στην πρώτη τετραετία δεν έγινε τίποτα, και γι’ αυτό τα ξαναϋπόσχεται.

Για τον κ. Σπηλιωτόπουλο

Αντίθετα, το προεκλογικό πρόγραμμα του κ. Σπηλιωτόπουλου είναι ο κ. Πλεύρης. Αυτή είναι η υπόσχεσή του για την πόλη.

Σεβόμαστε ειλικρινά κάθε αντίπαλο, όπως απαιτούμε να μας σέβεται και αυτός. Αλλά τον ακροδεξιό λαϊκίστικο κατήφορο που έχει πάρει ο κ. Σπηλιωτόπουλος,
νομίζω ότι ούτε αυτός μπορεί να παρακολουθήσει τον εαυτό του. Γι’ αυτό φυγομάχησε από τη χθεσινή τηλεοπτική συζήτηση των υποψηφίων δημάρχων. Υπερασπιζόμενος το δικαίωμα των νεοναζί στον ελεύθερο δημοκρατικό διάλογο. Να τον χαίρονται αυτοί που τον υποστηρίζουν. Όσοι τουλάχιστον έχουν απομείνει.

Για το πολιτικό μήνυμα των εκλογών

Η Αθήνα θα μιλήσει την παραπάνω Κυριακή. Και θα κλείσει την πόρτα στους κυβερνητικούς υποψήφιους.

Η ψήφος των Αθηναίων θα είναι αποφασιστική ψήφος για την υπεράσπιση της πόλης και της κοινωνίας. Δεν θα είναι ψήφος για την πολιτική σταδιοδρομία του κ. Καμίνη και του κ. Σπηλιωτόπουλου. Δεν θα είναι ψήφος για τη διάσωση του απελπισμένου κ. Σαμαρά και του ολοκληρωτικά απεγνωσμένου και πανικόβλητου κ. Βενιζέλου. Τελεία.