Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

22/9/13

Στην τελική ευθεία τα νησιά του Ιονίου για δημιουργία υδατοδρομίου





Συναντήσεις στα Ιόνια  είχαν τα ηγετικά στελέχη της Hellenic Seaplanes τις τελευταίες μέρες με σκοπό την ανάπτυξη των υποδομών για τα υδροπλάνα. Συγκεκριμένα τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις  στο Λιμενικό Ταμείο Κεφαλληνίας - Ιθάκης

για υδατοδρόμια σε Ιθάκη και Κεφαλονιά με την Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου κα Κατσαΐτη Ελπίδα, με τον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς & Ιθάκης κ. Σωτήρη Κουρή, για ανάπτυξη υδατοδρομίου στην Λευκάδα με τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου κ. Παναγιώτη Αραβανή και τον Δήμαρχο της Λευκάδας  κ. Κώστα Αραβανή.
Με την Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Κεφαλληνίας – Ιθάκης κα Κατσαΐτη Ελπίδα

Κύριο θέμα συζήτησης ήταν η ανάπτυξη και δημιουργία των κατάλληλων υποδομών (υδατοδρόμια), έτσι ώστε να παρέχουν την απαιτούμενη επιχειρησιακή υποστήριξη στα υδροπλάνα. Τα ηγετικά στελέχη της Hellenic Seaplanes προσήλθαν στο διάλογο με την πρόταση  για αδειοδότηση, εγκατάσταση και λειτουργία υδατοδρομίων χωρίς καμία επιβάρυνση των δημόσιων φορέων, αναλαμβάνοντας όλο το κόστος η εταιρεία  Hellenic Seaplanes S.A..  
Συμφωνήθηκε πέραν της τυπικής διαδικασίας αδειοδότησης του υδατοδρομίου να εξετασθούν και θέματα που αφορούν τη σκοπιμότητα της επένδυσης, και το όφελος που θα προκύψει για την τοπική κοινωνία.

Όλες οι πλευρές συμφώνησαν εξαρχής ότι είναι απαραίτητο να κινηθούνε γρήγορα γιατί πρέπει να αδειοδοτηθούν τα υδατοδρόμια και να κατασκευαστούν πριν την νέα τουριστική σεζόν του 2014 . Ωστόσο, για να προχωρήσουν τα υδατοδρόμια είναι απαραίτητο να παρθούν αποφάσεις από το Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου, να ανακοινωθούν οι προσκλήσεις ενδιαφέροντος και να προχωρήσουν με τις συμβάσεις παραχώρησης για τα σημεία πρόσδεσης των υδροπλάνων όπου θα γίνεται η επιβίβαση & αποβίβαση των επιβατών.
Σκοπός της HELLENIC SEAPLANES S.A. δήλωσε ο Πρόεδρος της εταιρείας είναι η σύνδεση των Ιονίων νήσων μεταξύ τους αλλά και με υδατοδρόμια στην Ηπειρωτική  Ελλάδα πετώντας  από λιμάνι σε λιμάνι και αναπτύσσοντας συνεχώς νέους προορισμούς.