Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

15/11/12

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ Ημερίδα: « ο Νέος Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων» Σύνδεσμος Ο.Τ.Α Δήμου Θεσσαλονίκης Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α)

15/11/2012
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ
Ημερίδα: « ο Νέος Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων»
Σύνδεσμος Ο.Τ.Α Δήμου Θεσσαλονίκης
Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α)

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ χαιρετίζω την σημερινή σας ημερίδα.
Κατά τη γνώμη μου, η διοργάνωση της ημερίδας για το Νέο Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης των Στερεών Αποβλήτων αν και γίνεται με καθυστέρηση, είναι σημαντική, ώστε να έχουν μία ολοκληρωμένη ενημέρωση οι πολίτες της Θεσσαλονίκης για το περιεχόμενο και τις στοχεύσεις του Νέου Περιφερειακού Σχεδιασμού.

Αγαπητοί φίλοι και αγαπητές φίλες,
Η τοπική αυτοδιοίκηση εν καιρώ κρίσης και Μνημονίων δέχεται σφοδρή επίθεση από την κυβερνητική πολιτική. Και όχι τυχαία, καθώς θα μπορούσε ν’ αποτελέσει τροχοπέδη στα σχέδια ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου.
Η αρχή έγινε με τον Καλλικράτη και την μεταφορά πάνω από 100 αρμοδιοτήτων χωρίς τους αντίστοιχους πόρους στην τοπική αυτοδιοίκηση, συνεχίστηκε με την παρακράτηση της χρηματοδότησης και την δραματική περικοπή της ΚΑΠ και της ΣΑΤΑ πάνω από 60%, τώρα σειρά έχουν οι απολύσεις και η υπαγωγή στην επιτήρηση, ενώ, όλο το προνοιακό πρόγραμμα των δήμων από τους παιδικούς σταθμούς μέχρι την Βοήθεια στο Σπίτι έχει ήδη διαλυθεί.
Τώρα η κυβέρνηση προχωρά στην ισοπέδωση της τοπικής αυτοδιοίκησης, συνάπτει Μνημόνιο Συνεργασίας με τον κύριο Φούχτελ, εντεταλμένο για την «Ελληνογερμανική Συνέλευση» που διορίστηκε από την Ομοσπονδιακή Καγκελάριο Δρα Άνκγελα Μέρκελ τον Νοέμβριο του 2011, για το ξεπούλημα της περιουσίας των Δήμων, η οποία μάλιστα περνάει στο ΤΑΙΠΕΔ.

Γίνεται «Κεντρική Διαχείριση» για να εκποιηθούν τα φιλέτα, χωρίς κανένα έσοδο για τους Δήμους και τους πολίτες τους.
Το πρώτο και πιο αποδοτικό φιλέτο - θησαυρό το χαρακτηρίζουν οι ιδιώτες - είναι τα σκουπίδια.

  • Πλήρης ιδιωτικοποίηση με τη μέθοδο του «αποφασίζουμε και διατάσσουμε».
  • Τεράστια και εγγυημένα κέρδη για τον ιδιώτη.
  • Τεράστια επιβάρυνση για τον πολίτη και οικονομική και περιβαντολογική.
  • Το μοντέλο που προωθείται από την συμμαχία Φούχτελ-συγκυβέρνησης-ιδιωτών προκρίνει συγκεντρωτικές, ακριβές, αναποτελεσματικές, περιβαλλοντικά προβληματικές λύσεις που ικανοποιούν τις απαιτήσεις κερδοφορίας των ιδιωτών –κατασκευαστών.
  • Είναι το μοντέλο των ΧΥΤΑ όπως στην Μαυροράχη, των ΧΥΤΗ όπως στην Ημαθία, των ΧΑΔΑ, των ΣΜΑ τεράστιου όγκου και δυναμικότητας, όπως στην Ευκαρπία.


Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ προτείνουμε ένα μοντέλο διαχείρισης σύγχρονο και φιλικό στο περιβάλλον, με άξονες προτεραιότητας την αποκέντρωση των δραστηριοτήτων, τη μικρή κλίμακα, την ενθάρρυνση της κοινωνικής συμμετοχής και τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα στη διαχείριση των απορριμμάτων.

Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αντιστεκόμαστε στην περιβαντολοκτόνα πολιτική και στεκόμαστε στο πλευρό των κατοίκων στην Ευκαρπία, στη Μαυροράχη και στους άλλους Δήμους της Θεσσαλονίκης που αγωνίζονται για την ποιότητα ζωής τους.
Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αντιστεκόμαστε στα σχέδια μίας δήθεν ανάπτυξης που συμφέρει αποκλειστικά το μεγάλο κεφάλαιο, ξεπουλά το σύνολο της δημόσιας περιουσίας και εκχωρεί στρατηγικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας στο μεγάλο κεφάλαιο υποθηκεύοντας το μέλλον της χώρας και των παιδιών μας.
Είμαστε αντίθετοι με τον περιφερειακό σχεδιασμό της συγκυβέρνησης και του κυρίου Χανς-Γιόαχιμ Φούχτελ, που έχει εγκατασταθεί στην Θεσσαλονίκη για να φροντίσει το ξεπούλημα των υποδομών μας από τον ΟΛΘ μέχρι την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ ΑΕ, το ξεπούλημα των δημόσιων επιχειρήσεων από την ΕΛΒΟ μέχρι την ΕΒΖ και των κοινωφελών οργανισμών όπως η ΕΥΑΘ, την προώθηση του προγράμματος ΗΛΙΟΣ, την εγκαθίδρυση Ειδικών Οικονομικών Ζωνών και βεβαίως την ολοκλήρωση του ξεπουλήματος του «θησαυρού» που λέγεται σκουπίδια.
Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ υποστηρίζουμε ότι σήμερα δεν έχουμε ανάγκη από άλλα Μνημόνια με την Τρόικα ή την «Ελληνογερμανική Συνέλευση» αλλά αντίθετα σήμερα είναι ανάγκη ο λαός ν’ ανατρέψει τα Μνημόνια και τους φορείς αυτής της πολιτικής.

ΑΜΜΑΝΑΤΙΔΟΥ – ΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ
Αλ. Σβώλου 15, ΤΚ.54622 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τηλ: 2310276461, fax : 2310276462
Μητροπόλεως 1, ΤΚ.10557 ΑΘΗΝΑ
Τηλ: 210 370 9712,-9715 & 210 370 7796,-8172
Fax: 2103709714 & 2103707790