Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

25/7/12

Αθήνα, 25 Ιουλίου 2012

O Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, συναντήθηκε σήμερα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ με το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας. Στη συνάντηση ήταν παρόντες οι αρμόδιοι εισηγητές της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, Φ.Σαχινίδης, Π.Κουκουλόπουλος, Π. Ρήγας και η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.



Η ΚΕΔΕ εξέθεσε στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ το οξύ οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι σε σχέση με τη ροή των κεντρικών αυτοτελών πόρων προς τους Δήμους και την αναγκαιότητα να διαφυλαχθεί η λειτουργία των Δήμων, αλλά και οι δραστηριότητές τους, κυρίως στο πεδίο της κοινωνικής πολιτικής και της τοπικής ανάπτυξης.
Ο Ευ. Βενιζέλος επανέλαβε τη σημασία που αποδίδει το ΠΑΣΟΚ στο ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ως προς την προστασία του κοινωνικού ιστού στη διάρκεια της κρίσης και ως προς τις δυνατότητες να αναληφθούν τοπικές αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και να δημιουργηθούν νέα κοιτάσματα απασχόλησης μέσα από προγράμματα, όπως η κοινωφελής εργασία και η αυτεπιστασία, καθώς και μέσα από δομές, όπως η νέα μορφή του «Βοήθεια στο Σπίτι» κοκ.
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιβεβαίωσε πως, σύμφωνα με την ισχύουσα συμφωνία, πρέπει να διατεθούν από τους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους 2 δις 700 εκ. συνολικά, για το 2012,  προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση και ανέλαβε να θέσει το σχετικό θέμα στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, καθώς και στους Υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών.
Συζητήθηκε επίσης το ζήτημα του τρόπου είσπραξης των ανταποδοτικών τελών  μέσω της ΔΕΗ.