Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

26/6/12

 ΔΕΚΤΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΘΕΟΔΩΡΟΣ  ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ



Κατά τη συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τον απροσδόκητο θάνατο του σπουδαίου Έλληνα σκηνοθέτη Θόδωρου Αγγελοπούλου, ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Διάκος είχε επισημάνει κι είχε γίνει δεκτό κάποιος από τους πολιτιστικούς χώρους της Περιφέρειας Αττικής να πάρει το όνομά του και να υπάρξει ένα πολιτιστικό μνημόσυνο στη μνήμη του. Η πρόταση αυτή έγινε δεκτή και στη 18η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την Τρίτη 21-6-2012 προτάθηκε κι έγινε ομόφωνα δεκτό ο θερινός κινηματογράφος Cine  Αττικό, που βρίσκεται στο Αττικό Άλσος, να μετονομασθεί σε cine Αττικό – Θεόδωρος Αγγελόπουλος.
Παράλληλα αποφασίστηκε από τις 2 Ιουλίου μέχρι και τις 9 Ιουλίου 2012 η περιφέρεια Αττικής, μαζί με την ταινιοθήκη της Ελλάδος, να οργανώσουν κινηματογραφικό αφιέρωμα με θέμα «Κοινωνία σε κρίση». Αξίζει να σημειωθεί ότι την 1η ημέρα του αφιερώματος, την 2α Ιουλίου 2012, θα γίνει η εκδήλωση της ονοματοδοσίας του θερινού κινηματογράφου και θα ακολουθήσει η προβολή της ταινίας του Θόδωρου Αγγελόπουλου «Το βλέμμα του Οδυσσέα».
Κατά την παρέμβασή του ο Κώστας Διάκος επανάφερε το θέμα ειδικού αφιερώματος στον Θόδωρο Αγγελόπουλο κι επεσήμανε ότι στο αφιέρωμα «κοινωνία σε κρίση» θα πρέπει να ακολουθήσει ζωντανή συζήτηση για το κάθε συγκεκριμένο θέμα που θα αφορά την ταινία.. Η πρόταση έγινε δεκτή και συμφωνήθηκε η συνεργασία του περιφερειακού σύμβουλου Κώστα Διάκου και της αρμόδιας αναπληρώτριας Περιφερειάρχη κας Άννας Παπαδημητρίου για την υλοποίηση της πρότασης.
Ο Κώστας Διάκος παρατήρησε: «Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος ήταν καθοριστική προσωπικότητα για τη πολιτιστική ταυτότητα  της Ελλάδας. Δυστυχώς έφυγε αδόκητα από τη ζωή , όταν θα μπορούσε ακόμα πιο ώριμα, από την εμπειρία του, να προσφέρει περισσότερα στοιχεία για την  ταυτότητα αυτή  του τόπου. Χαιρόμαστε για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής και ευελπιστούμε να υλοποιηθεί η πρόταση για ειδικό κινηματογραφικό αφιέρωμα στο μεγάλο διανοητή».