Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

29/4/11

Παραμένει θολό το τοπίο για το παλαιό Άσυλο Ανιάτων

Και ξαφνικά ο Δήμος Ιωαννιτών μπορεί να βρεθεί με τις παλαιές εγκαταστάσεις του Ασύλου Ανιάτων στην κυριότητά του, χωρίς κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία ή επιπλέον επαφές από αυτές που έχουν γίνει κατά κόρον τα τελευταία χρόνια.Η αποκάλυψη, ότι από το 2000 υπάρχει απόφαση που υπογράφεται από την τότε διοίκηση του Ιδρύματος «Νεομάρτυς Γεώργιος», προφανώς με την κάλυψη και σύμφωνη γνώμη της προϊστάμενης αρχής, του υπουργείου Υγείας δηλαδή, με την οποία παραχωρούνται οι εγκαταστάσεις στο Δήμο Ιωαννιτών, ενδέχεται να ταράξει τα νερά στην υπόθεση που απασχολεί την τοπική κοινωνία πλέον της μίας δεκαετίας.
 




Η παραχώρηση ακινήτων και εκτάσεων που ανήκουν στο υπουργείο Υγείας είναι μια χρονίζουσα υπόθεση για τον Δήμο Ιωαννιτών, που κατά καιρούς με τις εκάστοτε δημοτικές αρχές προσπαθεί να πάρει στη δικαιοδοσία του και να αξιοποιήσει αναλόγως τα ακίνητα αυτά.Πριν από έναν περίπου μήνα ο Δήμαρχος Φ. Φίλιος είχε συναντήσεις για αυτόν τον σκοπό στο υπουργείο Υγείας από τις οποίες ωστόσο δεν προέκυψε κάτι ενθαρρυντικό και ανακοινώσιμο, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραιτήτως κάτι αρνητικό.Άλλωστε, όλα τα προηγούμενα χρόνια και ειδικά επί θητείας στο υπουργείο Υγείας του Δ. Αβραμόπουλου, πολλές από αυτές τις εγκαταστάσεις όπως τα 65 στρέμματα μεταξύ ΚΕΚΩΠ και Αγ. Νικολάου Κοπάνων αλλά και οι εγκαταστάσεις στο παλαιό Άσυλο, είχαν… παραχωρηθεί, προφορικά όμως.Έτσι, έμειναν οι μεγαλόσχημες δηλώσεις του Δ. Αβραμόπουλου αλλά και οι επίσημες ανακοινώσεις της πρώην δημοτικής αρχής που αποδεχόταν με χαρά και ικανοποίηση την παραχώρηση των εγκαταστάσεων.Η σχετική «αποκάλυψη» για το ιδιαίτερα περίπλοκο καθεστώς στις παλαιές εγκαταστάσεις του Ασύλου έγινε χθες από τον πρόεδρο του Δ.Σ. του Ιδρύματος «Νεομάρτυς Γεώργιος» Παναγιώτη Βάγγη που τόνισε ότι το ίδρυμα δεν είναι ακόμη έτοιμο να κάνει προτάσεις αξιοποίησης στο υπουργείο, πολύ δε περισσότερο να αποδεχθεί την πρόταση που έχει κάνει ο Δήμος Ιωαννιτών για την παραχώρηση σε αυτόν, γιατί παραμένει θολό ακόμη, το ποιος είναι ο ιδιοκτήτης της έκτασης.Όπως σημείωσε υπάρχει απόφαση του Δ.Σ. από το 2000 με την οποία οι εγκαταστάσεις παραχωρούνται στον Δήμο Ιωαννιτών. «Ζήτησα τον πλήρη φάκελο από τον Δήμο Ιωαννιτών και πιστεύω εντός του Μαϊου, ότι θα είμαστε έτοιμοι και θα έχουμε πλήρη επίγνωση σε ποιον ανήκει το κτίριο. Εάν δεν ανήκει σε εμάς, τότε θα πρέπει να απεμπλακούμε το συντομότερο. Εάν όμως ανήκει στο Ίδρυμα και κατά συνέπεια στο υπουργείο, να αναζητήσουμε τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την αξιοποίησή του», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Όλοι θέλουν αξιοποίηση
Από την πλευρά του ο υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ Γ. Λαουδιάς επισκέφθηκε τις περιοχές που βρίσκονται κάποια από τα ακίνητα του υπουργείου Υγείας και σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης είπε πως η όποια αξιοποίηση θα πρέπει να γίνει προς όφελος του ελληνικού λαού.Το υπουργείο όπως είπε ο κ. Λαουδιάς, είναι ανοιχτό σε προτάσεις που γίνονται για την αξιοποίηση αυτών των ακινήτων και περιμένει και από τον Δήμο Ιωαννιτών να κάνει τις δικές του προτάσεις.Σύμφωνα με τον κ. Λαουδιά, τουλάχιστον η έκταση των 65 στρεμμάτων στην παραλίμνια περιοχή θα πρέπει να τύχει της βέλτιστης αξιοποίησης, κάτι που είχε την δυνατότητα να συζητήσει και με στελέχη της δημοτικής αρχής στο πλαίσιο της επίσκεψής του.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ