Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

24/3/11

Δήλωση δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη

Συναντήθηκα σήμερα με τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ, Σπύρο Παπασπύρο και εκπροσώπους των εργαζομένων στον Δήμο της Αθήνας, προκειμένου να βρούμε μία λύση στο θέμα της κατάληψης του δημαρχείου, αλλά και στο γενικότερο θέμα των συμβασιούχων.





Αποδέχθηκα το αίτημα ν’ ανασταλεί η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τον προγραμματισμό προσλήψεων. Προχώρησα και ένα βήμα παραπέρα: Δέχτηκα να συναντηθούμε εκ νέου με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, ούτως ώστε να βρούμε μία λύση σ’ αυτό το θέμα, την οποία θα μπορούσαμε να προωθήσουμε στην κυβέρνηση.



Δυστυχώς, μαθαίνω ότι μετά το τέλος της σύσκεψης, ο πρόεδρος ενός από τα σωματεία των εργαζομένων είπε ότι πρέπει να συνεχιστεί η κατάληψη του δημαρχιακού μεγάρου.



Όπως είναι αντιληπτό, ο Δήμος Αθηναίων δεν μπορεί να λειτουργήσει κάτω από συνθήκες εκβιασμού και εκφοβισμού. Όταν μάλιστα το βασικό αίτημα των εργαζομένων έχει ικανοποιηθεί, αδυνατώ να καταλάβω με ποια συνδικαλιστικά κριτήρια λαμβάνεται αυτή η απόφαση για συνέχιση της κατάληψης. Φοβάμαι ότι εδράζεται πλέον σε πολιτικά κίνητρα.



Καλώ την συνδικαλιστική ηγεσία των εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων ν’ αναλάβει τις ευθύνες της, τονίζοντας, μάλιστα, ότι υπάρχει κι ένα σοβαρό ζήτημα ασφάλειας των ίδιων των καταληψιών. Η στατικότητα του κτηρίου παρουσιάζει προβλήματα και δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος ανθρώπων, πέρα από ένα ορισμένο σημείο.