Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

1/3/11

Επιστολή στον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο έστειλε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης για την ανάγκη ίδρυσης αγγειοχειρουργικής κλινικής στη Θεσσαλονίκη.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Π. ΨΩΜΙΑΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ Α. ΛΟΒΕΡΔΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ




Επιστολή στον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο έστειλε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης για την ανάγκη ίδρυσης αγγειοχειρουργικής κλινικής στη Θεσσαλονίκη.

Στην επιστολή του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Π. Ψωμιάδης κοινοποιεί στον Υπουργό επιστολή των καθηγητών ιατρικής Ε. Φαχαντίδη και Α.Κατσαμούρη, οι οποίοι εκθέτουν μια σειρά λόγων για τους οποίους «η ίδρυση Αγγειοχειρουργικής Κλινικής στο ΑΠΘ - ΑΧΕΠΑ είναι ώριμη και επιβεβλημένη», καθώς «ολόκληρη η Μακεδονία στερείται αγγειοχειρουργικής κλινικής».

Ο κ. Ψωμιάδης επισημαίνει την ομόφωνη απόφαση τόσο της Συγκλήτου του ΑΠΘ όσο και του ΔΣ του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ για το ζήτημα, που στάλθηκαν πέρσι στον Υπουργό Υγείας και ζητά την παρέμβαση του Υπουργού «ώστε να ιδρυθεί και στη Θεσσαλονίκη Αγγειοχειρουργική Κλινική, για την καλύτερη παροχή υπηρεσιών Υγείας στους πολίτες της Μακεδονίας σε έναν τομέα που αφορά με τον έναν ή τον άλλον τρόπο μεγαλύτερο από το 20% του πληθυσμού».

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Π. Ψωμιάδη έχει ως εξής:



«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Πριν από λίγες ημέρες έλαβα επιστολή του καθηγητή Χειρουργικής και Διευθυντή Α’ Προπαιδευτικής Χειρουργικής Κλινικής ΑΠΘ Ε. Φαχαντίδη και του καθηγητή Αγγειοχειρουργικής ΑΠΘ Α. Κατσαμούρη, οι οποίοι εκθέτουν μια σειρά λόγων για τους οποίους η ίδρυση Αγγειοχειρουργικής Κλινικής στο ΑΠΘ - ΑΧΕΠΑ είναι ώριμη και επιβεβλημένη..

Ήδη στη χώρα μας λειτουργούν πέντε ανεξάρτητες Ακαδημαϊκές Αγγειοχειρουργικές Κλινικές, ανά μία στα πανεπιστήμια Αθηνών, Κρήτης, Πάτρας, Θεσσαλίας και Αλεξανδρούπολης, ενώ ολόκληρη η Μακεδονία στερείται αγγειοχειρουργικής κλινικής.

Για το συγκεκριμένο θέμα, υπάρχει ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου του ΑΠΘ που εστάλη το Νοέμβριο 2010 στο υπουργείο Παιδείας, καθώς επίσης και ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΑΧΕΠΑ που εστάλη στο υπουργείο Υγείας τον Ιούλιο 2010.

Κατόπιν τούτων, σας ζητώ να παρέμβετε ώστε να ιδρυθεί και στη Θεσσαλονίκη Αγγειοχειρουργική Κλινική, για την καλύτερη παροχή υπηρεσιών Υγείας στους πολίτες της Μακεδονίας σε έναν τομέα που αφορά με τον έναν ή τον άλλον τρόπο μεγαλύτερο από το 20% του πληθυσμού.



Με τιμή,



Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας

Παναγιώτης Ψωμιάδης»