Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

23/10/10

Ο Π. ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ: «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ, ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΙΟ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟ, ΠΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΑΥΡΙΟ»

Στο κατάμεστο Elpida Resort στις Σέρρες μίλησε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Γιάννη Μωυσιάδη και υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν οι τρεις βουλευτές Σερρών της ΝΔ Θεόφιλος Λεονταρίδης, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά και Τάσος Καρυπίδης, ο Αχιλλέας Καραμανλής καθώς και πλήθος αυτοδιοικητικών στελεχών.



Στην ομιλία του ο κ. Ψωμιάδης σημείωσε ότι απαραίτητες προϋποθέσεις για να ισχυροποιηθεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι η ισότιμη και ισόρροπη ανάπτυξη, η ενίσχυση της εξωστρέφειας, η στήριξη της επιχειρηματικότητας, η αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών και εθνικών πόρων, η υλοποίηση μεγάλων έργων υποδομής, η ανάδειξη των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων και η αξιοποίηση του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου του τόπου μας.

«Η ανάπτυξη θα έρθει, όχι όμως με ευχολόγια, αοριστολογίες και εκθέσεις ιδεών, αλλά με συνεχείς διεκδικήσεις, με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα, με το σχεδιασμό και με την υλοποίηση μιας ενιαίας περιφερειακής στρατηγικής, που θα αξιολογεί τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, τα προβλήματα αλλά και τις δυνατότητες της κάθε περιφερειακής ενότητας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως παρατήρησε ο κ. Ψωμιάδης, η χάραξη αυτής της στρατηγικής απαιτεί την ενεργοποίηση και τη συμμετοχή όλων των παραγωγικών, κοινωνικών και οικονομικών φορέων του τόπου. «Όλοι μαζί, ενωμένοι, μπορούμε να κάνουμε την υπέρβαση, να ανταποκριθούμε στις αυξημένες προκλήσεις του σήμερα και να οδηγήσουμε την Περιφέρεια σε ένα πιο αισιόδοξο, πιο δημιουργικό αύριο».

Σε άλλο σημείο, απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους, τους τόνισε ότι αποτελούν τη δύναμη για την Κεντρική Μακεδονία. «Η δύναμή μας, είστε όλοι εσείς, οι κάτοικοι των Σερρών, της Νιγρίτας, της Πρώτης, της Ζίχνης, του Ροδολίβους, της Ηράκλειας, του Σιδηροκάστρου, όλοι οι άνθρωποι αυτής της ευλογημένης γης» είπε.

Μάλιστα, αναφερόμενος στις δύσκολες στιγμές που περνά η πατρίδα μας, υπενθύμισε τα λόγια του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή πως «στη ζωή, πολλές δυσκολίες γίνονται κίνητρο για περισυλλογή. Ξυπνούν και εντείνουν την αγωνιστικότητά μας και τελικά οδηγούν σε καινούργιες και μεγαλύτερες κατακτήσεις».

Από την πλευρά του, ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Σερρών, Γιάννης Μωυσιάδης, ανέφερε ότι ο συνδυασμός «Δύναμη για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» προχωρά με πλήρες πρόγραμμα και υπευθυνότητα. «Ατενίζουμε την ημέρα της λαϊκής ετυμηγορίας με επίγνωση των προβλημάτων που προκύπτουν από το υφιστάμενο θεσμικό έλλειμμα καθορισμού των αρμοδιοτήτων, από την ανάγκη της εκ βάθρων αναθεώρησης και ανασύνταξης του οργανογράμματος του υπηρεσιακού μηχανισμού, από την καταθλιπτική ατμόσφαιρα στην οικονομία και από τον περιορισμένο χρόνο της πρώτης αυτοδιοικητικής θητείας. Ταυτόχρονα ατενίζουμε την ημέρα λαϊκής ετυμηγορίας με αποφασιστικότητα να ξεπεράσουμε τα εμπόδια για να επιτύχουμε στον ταχύτερο δυνατό χρόνο τα καλλίτερα δυνατά αποτελέσματα» ανέφερε, τονίζοντας ότι ο Παναγιώτης Ψωμιάδης «αποτελεί εγγύηση για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων του τόπου μας, για την ανάπτυξη της περιοχής, για την ευημερία των πολιτών».