Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

1/10/10

Επαφές Υποψήφιου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Μάρκου Μπόλαρη

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ- ΕΠΑΦΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, κ. ΜΑΡΚΟΥ ΜΠΟΛΑΡΗ

Θεσσαλονίκη, 1 Οκτωβρίου 2010





Επαφές Υποψήφιου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Μάρκου Μπόλαρη



Για το θεσμό της αιρετής περιφέρειας συζήτησε με εκπροσώπους της διοίκησης του ΟΑΣΘ ο υποψήφιος περιφερειάρχης, κ. Μάρκος Μπόλαρης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στα γραφεία του οργανισμού.

«Ο θεσμός δεν ιδρύεται για να βολευτούν κάποιοι και για να πάρουν θέσεις. Έτσι κι αλλιώς ο ομιλών ξέρετε ότι παρέδωσε μια θέση για να μπει σ’ αυτήν την πρόκληση. Γιατί πιστεύω στο θεσμό. Μιλάμε για μία τοπική διακυβέρνηση, η οποία πρέπει να πάρει πριν απ’ όλα επάνω της την αντιμετώπιση όλων των καίριων προβλημάτων του τόπου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπόλαρης.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης επεσήμανε το πόσο κρίσιμη είναι η επιλογή των προσώπων που θα αντιμετωπίσουν αυτήν την πρόκληση. «Προτείνω στους συμπολίτες μου στην Κεντρική Μακεδονία, επειδή κανείς μας δεν είναι από παρθενογένεση, αλλά ο καθένας κουβαλά μια διαδρομή, πολιτική, κοινωνική, επαγγελματική, οικονομική, αυτοδιοικητική, να κάνουν τις δικές τους επιλογές. Όπως όταν διαχειρίζονται μια προσωπική τους υπόθεση που έχει να κάνει με τα νομικά και διαλέγουν τον καλό δικηγόρο, όταν έχουν ένα θέμα υγείας και -ρωτώντας, ψάχνουν να βρουν ποιος είναι ο καλός γιατρός, πολύ περισσότερο ψάξιμο χρειάζεται στην πολιτική», τόνισε ο κ. Μπόλαρης και συνέχισε λέγοντας «Δεν πιστεύω ότι είναι δυνατόν σε μια τέτοια κρίσιμη εποχή, με τόσο μεγάλο οικονομικό πρόβλημα στη χώρα και μπροστά σε τόσο μεγάλη πρόκληση η οποία λέγεται αιρετή περιφέρεια, να μπούμε στη λογική του “μας χτύπησες την πλάτη”, “μας έπιασες το χέρι”, “είναι καλός”, “τραγουδάει καλά”, για να πάμε στη συνέχεια».

Σύμφωνα με τον κ. Μπόλαρη, η πρόκληση της νέας αιρετής περιφέρειας αφορά σε όλους μας, αφορά στο μέλλον και στα παιδιά μας, αλλά είναι και η απάντηση στην κρίση. «Κάποιοι νομίζουν ότι στην Αθήνα κάποιος με το μαγικό ραβδάκι που έχει ο Χάρι Πότερ, θ’ αλλάξει τα ζητήματα στην κρίση. Δεν αλλάζουν έτσι. Τα ζητήματα στην κρίση αλλάζουν όταν εμείς εδώ σηκώσουμε τη βιομηχανική περιοχή. Όταν εμείς εδώ αλλάξουμε τους όρους μέσα στην αγορά. Όταν εμείς εδώ αξιοποιήσουμε τα μεταλλεύματα που έχουμε. Όταν εμείς εδώ αλλάξουμε τους ρυθμούς από πλευράς ποιότητας, από πλευράς εξωστρέφειας στην παραγωγή μας».

Στη συνέχεια ο κ. Μπόλαρης επισκέφτηκε το αμαξοστάσιο του οργανισμού στο Φοίνικα, ενώ νωρίτερα είχε συζητήσει και με εργαζομένους του ΟΑΣΘ, στην επίσκεψή του στο αμαξοστάσιο της Σταυρούπολης.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης παρευρέθηκε επίσης στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου του υποψήφιου δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, στον οποίον ευχήθηκε «καλή δύναμη για την προσπάθεια, η οποία -επεσήμανε με νόημα- θα είναι νικηφόρα και στα δύο μέτωπα».