Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

27/10/10

Υποψήφιος Περιφερειάρχης: ΚΩΣΤΑΣ ΔΙΑΚΟΣ Κεντρικά Γραφεία: Πλατεία Ομονοίας 12, 10431 - Αθήνα 2103220821

27/10/10
Τον Κηφισό επισκέφθηκε σήμερα το πρωί, 27/10/2010, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Κώστας Διάκος μαζί με τους υποψήφιους Αντιπεριφερειάρχες Βόρειας Αθήνας Γιώργο Δημαρά και Ανατολικής Αττικής Κωνσταντίνο Λάσκαρη και με ομάδα υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων του συνδυασμού «Αττική Οικολογική Απάντηση». Την ξενάγηση ανέλαβε ο Κωνσταντίνος Λάσκαρης που είναι και Γραμματέας του Φορέα Διαχείρισης και Ανάπλασης Κηφισού.



Ο Κώστας Διάκος αφού περιηγήθηκε ενδεικτικά ορισμένα σημεία του ποταμού στην Κηφισιά και στη Μεταμόρφωση Αττικής και αφού ενημερώθηκε από τον Γραμματέα του ΦΔΑΚ για την κατάσταση του Φορέα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο Κηφισός ποταμός παραμένει ζωντανός και όμορφος παρά το γεγονός ότι ορισμένοι αυθαιρετούν σε βάρος του και παρά το γεγονός ότι οι αρμόδιες Υπηρεσίες δεν ασκούν αποτελεσματικό έλεγχο για την προστασία του.
Οι Ζώνες Προστασίας του ποταμού από το Κρυονέρι μέχρι τη Νέα Φιλαδέλφεια, όπως έχουν προσδιοριστεί με το Π/Δ του 1994, διασφαλίζουν πολλές ελεύθερες εκτάσεις δίπλα στον ποταμό που μπορούν να αξιοποιηθούν στην προοπτική ενός μεγάλου φυσικού πάρκου, πολύτιμου και για περιβαλλοντική αγωγή ή αναψυχή αλλά και για τη βελτίωση του μικροκλίματος των γύρω περιοχών και της Αθήνας.
Από την άλλη πλευρά ενώ η δεκαετής προθεσμία και η πενταετής παράταση για τη λειτουργία των βιοτεχνιών και βιομηχανιών μέσα στην Α΄ Ζώνη Προστασίας του ποταμού έχουν λήξει από την αρχή του έτους, συνεχίζεται η λειτουργία τους χωρίς να ισχύει πλέον η άδειά τους και χωρίς να τις ενοχλεί καμιά αρμόδια Υπηρεσία.
Θεωρούμε σοβαρή παράλειψη να μην περιλαμβάνεται ο Κηφισός στο Πρόγραμμα Αθήνα Αττική 2014, που έχει ανακοινώσει το ΥΠΕΚΑ και να μην χρηματοδοτείται ο Φορέας Διαχείρισης για να ασκήσει αποτελεσματικά το έργο του.
Ο Κηφισός είναι ο ποταμός της Αθήνας, σημαντικός για την ιστορία της, για το περιβάλλον και για το κλίμα και πρέπει να αναβαθμισθεί άμεσα με πρόγραμμα και με χρηματοδότηση μέσω του Φορέα Διαχείρισης και Ανάπλασης που το ίδιο το Υπουργείο έχει θεσμοθετήσει.»