Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

6/9/18

ΤΕΛΕΤΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ Κ.ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Με την επίσημη τελετή προς τιμήν του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.Αναστασίου άνοιξε χθες η αυλαία του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου Αποδήμων Επτανησίων στην Κέρκυρα

Με την επίσημη τελετή προς τιμήν του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.Αναστασίου άνοιξε χθες βράδυ, η αυλαία του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου Αποδήμων Επτανησίων, το οποίο πραγματοποιείται στην Κέρκυρα με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού που υπάγεται στο υπουργείο Εξωτερικών και την αιγίδα της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής των Ελλήνων.
Η τελετή έλαβε χώρα στο Αχίλλειο σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, παρουσία πλήθους κόσμου, εκπροσώπων αρχών και φορέων της περιοχής.
Κατά το χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σχέση του Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.Αναστασίου με την Κεφαλονιά και τη Λευκάδα, ενώ έκανε εκτενή αναφορά στο ανθρωπιστικό, κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο του στη γείτονα χώρα αλλά και στην οικουμενική προσφορά του επισημαίνοντας ότι είναι ένας από τους απόδημους Επτανησίους που τιμά παγκοσμίως με τη δράση του και τη στάση του την καταγωγή του.
«Πέρα από την παιδεία και τη μόρφωση, την οποία απέκτησε και την επιλογή και την παρουσία του σε συγκεκριμένες θέσεις Διεθνών Οργανισμών υπάρχει και το έργο του για την εκκλησία και τους ανθρώπους. Ένα έργο που δεν είναι μόνο αυτό που συμβαίνει σήμερα εδώ και πολλές δεκαετίες στην Αλβανία αλλά που ξεκίνησε το 1981 στην Αφρική, στην οποία βρέθηκε κοντά στους ανθρώπους αυτών των χωρών που είχαν την ανάγκη μας και με το ιεραποστολικό και κοινωνικό του έργο έδειξε ότι μπορεί να συνυπάρξουν οι άνθρωποι με όλες τις συνθήκες. Και από το 1992 μέχρι σήμερα στην Εκκλησία της Αλβανίας , την οποία ανασύστησε από τα ερείπια κυριολεκτικά, μέσα σε ένα περιβάλλον πολιτικό και εκκλησιαστικό που δεν ήταν πάντα το καλύτερο. Το έργο της Αρχιεπισκοπής στην Αλβανία που είναι έργο κυρίως του Αναστασίου αλλά με τη συλλογικότητα που τον διακρίνει στις πράξεις του είναι ένα έργο που απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους που έχουν αυτές τις ανάγκες στην Αλβανία και όχι μόνο για τους Χριστιανούς Ορθοδόξους για τους οποίους υφίσταται εκεί η Αρχιεπισκοπή», τόνισε ο κ.Γαλιατσάτος προσθέτοντας ότι πρόκειται για μια προσωπικότητα παγκόσμιας εμβέλειας, η οποία συνάμα διακρίνεται για τη σεμνότητα και την πραότητα του χριστιανικού του λόγου.
Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος, ο βουλευτής Κέρκυρας Κώστας Παυλίδης ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής των ελλήνων, ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού Μιχάλης Κόκκινος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζάμπιας και Μαλάουι , Υπέρτιμος και έξαρχος Μέσης Αφρικής κ. Ιωάννης και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ.Νεκτάριος.
Ο Αρχιεπίσκοπος από την πλευρά του εξέφρασε αισθήματα βαθιάς ευχαριστίας τονίζοντας ότι συγκεκριμένοι στίχοι της Αγίας Γραφής είναι αυτοί που καθοδηγούν τα βήματά του μέχρι σήμερα, ενώ πρόσθεσε ότι η Εκκλησία μας δεν μπορεί να ασχοληθεί μόνο με τον εαυτό της αλλά έχει να προσφέρει σε δύσκολες και ξεχασμένες περιοχές «Είμαστε αδιάκοπα παρόντες σε αυτό το παγκόσμιο γίγνεσθαι. Πολύ σημαντικό γιατί είναι ένα αδιάκοπο πανεπιστήμιο, μια συνεχής εκπαίδευση , ένας ανοιχτός διάλογος πεποιθήσεων. Αν θα έπρεπε να συνοψίσω όλες αυτές τις εμπειρίες αισθάνομαι ακριβώς ότι είμαι απλός στη μεγάλη ευλογία να ζούμε μέσα στην ορθόδοξη πίστη, να ανησυχούμε ουσιαστικά όχι μόνο για ό,τι συμβαίνει στην πατρίδα μας αλλά και για ό,τι γίνεται στον κόσμο. Για να βρει κάποιος τον εαυτό του πρέπει πρώτα να προσφέρει. Ό,τι κλείνεται στον εαυτό του κινδυνεύει να χαθεί», ανέφερε ο ίδιος.
Στην επίσημη τελετή προς τιμήν του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.Αναστασίου παρευρέθησαν μεταξύ άλλων η Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Νικολέττα Πανδή, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλληνίας και Ιθάκης Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας Θεόδωρος Χαλικιάς, ο Αντιπεριφερειάρχης στον τομέα Τουρισμού Σπύρος Γαλιατσάτος, ο Αντιπεριφερειάρχης στον τομέα Κοινωνικής Πολιτικής Αλέκος Μιχαλάς, ο Αντιπεριφερειάρχης στον Πρωτογενή Τομέα και Εξωστρέφεια Γιάννης Φοντάνας, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Χρήστος Μωραΐτης, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μαρία Μουζακίτη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ.Δημήτριος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λευκάδας και Θάκης κ.Θεόφιλος, ο Επίσκοπος Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, η βουλευτής Κέρκυρας Φωτεινή Βάκη, η βουλευτής Κεφαλονιάς Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο έπαρχος Ιθάκης Σπύρος Τσιντήλας, ο δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης, ο δήμαρχος Ζακύνθου Παύλος Κολοκοτσάς, ο πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου Βασίλης Χρυσικόπουλος, ο πρόεδρος της Δ.Ε του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων Γιάννης Δραγώνας, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε μικρή προβολή βίντεο της δράσης του Αρχιεπισκόπου, ενώ στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων και ο Αρχιεπίσκοπος αντάλλαξαν δώρα. Το δώρο του Περιφερειάρχη στον Αρχιεπίσκοπο ήταν ένας ασημένιες δίσκος με το έμβλημα των Ιονίων Νήσων, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος με τη σειρά του πρόσφερε στον Περιφερειάρχη μία εικόνα. Η βραδιά έκλεισε με πολιτιστικό πρόγραμμα από τη Φιλαρμονική Ένωση Κέρκυρας «Καποδίστριας» προς τιμήν του κ.Αναστασίου.