Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

30/11/16

Υποστήριξη της Παρακολούθησης Περιβαλλοντικών Αλλαγών

Υποστήριξη της Παρακολούθησης Περιβαλλοντικών Αλλαγών του Εθνικού Δρυμού Παρνασσού, της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου και της Λίμνης Παμβώτιδας με χρήση δορυφορικών τεχνολογιών



Στo πλαίσιo του προγράμματος Κοινωνικής Ευθύνης της, η Άρατος Τεχνολογίες Α.Ε. προσφέρει την δωρεάν παροχή του Ολοκληρωμένου Συστήματος Παρακολούθησης Περιβαλλοντικών Αλλαγών - GreenSSLM για την υποστήριξη στους ακόλουθους φορείς:
  • Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού
  • Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου
  • Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας
Το GreenSSLM www.greensslm.com αποτελεί μια καινοτόμα περιβαλλοντική πλατφόρμα, σχεδιασμένη έτσι ώστε να παρακολουθεί και να αξιολογεί ευαίσθητες περιβαλλοντικά περιοχές μέσω πολλών παραγόντων κάνοντας χρήση δορυφορικών τεχνολογιών σε συνδυασμό με επίγεια δεδομένα.
Ιδιαίτερη σημαντική υπηρεσία για τις προστατευόμενες περιοχές Natura2000.
Με την εφαρμογή του συστήματος είναι η παρακολούθηση των περιβαλλοντικών αλλαγών στην περιοχή μελέτης, ο εντοπισμός και η καταγραφή συγκεκριμένων αλλοιώσεων (όπως δυνατή βροχόπτωση, πυρκαγιά, χιονόπτωση), που παρέχονται στους αρμόδιους φορείς για άμεση ενημέρωση για οποιαδήποτε μεταβολή στην κατάσταση του περιβάλλοντος ή έκτατο περιστατικό (αυξημένα επίπεδα μόλυνσης, βιομηχανικά ατυχήματα, ρύπανση θαλάσσιου περιβάλλοντος) που λαμβάνει χώρα.


ΥποσΥποστήριξη της Παρακολούθησης Περιβαλλοντικών Αλλαγώντήριξη της Παρακολούθησης Περιβαλλοντικών Αλλαγών του Εθνικού Δρυμού Παρνασσού, της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου και της Λίμνης Παμβώτιδας με χρήση δορυφορικών τεχνολογιών