Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

28/4/11

Επίσκεψη Κώστα Διάκου στη Σαλαμίνα

Στις 27 Απριλίου ο επικεφαλής της Αττικής Οικολογικής Απάντησης και περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Διάκος επισκέφτηκε τη Σαλαμίνα προκειμένου να εξετάσει επιτόπια τα προβλήματα του νησιού.



Είχε προγραμματιστεί ήδη συνάντηση με τον πρόεδρο του περιβαλλοντικού ομίλου της Σαλαμίνας κύριο Μιχάλη Κανάκη, ο οποίος του εξέθεσε τον τρόπο διαχείρισης του λατομείου Αγγέλου στη θέση «Γούβα-Μπατσί», επισημαίνοντας ότι το λατομείο εργάζεται σε μια έκταση μεγαλύτερη της προβλεπόμενης, εντός αναδασωτέας περιοχής και κάνει μεγάλες εξορύξεις εφοδιάζοντας οικοδομικά υλικά και εκτός Αττικής, χωρίς τις απαιτούμενες νομιμοποιητικές άδειες.

Ο Κώστας Διάκος υποσχέθηκε ότι με το φάκελο που του δόθηκε για το θέμα, θα το φέρει προ ημερησίας διατάξεως στο περιφερειακό συμβούλιο Αττικής, θα ενημερώσει την επιθεωρήτρια περιβάλλοντος κα Μαργαρίτα Καραβασίλη προκειμένου να γίνει αυτοψία και εφόσον διαπιστωθούν οι καταγγελλόμενες παραβάσεις να υποβληθούν οι προβλεπόμενες από το νόμο κυρώσεις.

Στη συνέχεια ο κος Κώστας Διάκος ενημέρωσε τον πρόεδρο του συλλόγου για τις προσπάθειες του να μην εγκριθεί η μελέτη περιβάλλοντος επιπτώσεων σχετικά με την διανοιγόμενη οδό «Αιαντείου- Μονής Αγίου Νικολάου-Κανακίων» εν όψει του γεγονότος ότι ουσιαστικά η διάνοιξη του δρόμου αυτού θα εξυπηρετήσει την διαφαινόμενη αυθαίρετη δόμηση στην ιδιαίτερου φυσικού κάλλους περιοχή των Κανακίων. Δυστυχώς το περιφερειακό συμβούλιο ενέκρινε την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την οποία έγκριση, ο Κώστας Διάκος ενημέρωσε τον πρόεδρο του συλλόγου ότι μπορεί να καταφύγει ένδικα για την ακύρωση αυτής.

Επισημάνθηκε από την πλευρά των κατοίκων της περιοχής η συνεχώς αυξανόμενη μετατροπή της παραλίας «Κυνοσούρα» σε χώρο ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης. Έτσι, όχι μόνο περιορίζεται η πρόσβαση των πολιτών στο παραλιακό μέτωπο της περιοχής αυτής αλλά και τίθεται σε κίνδυνο η αρχαιολογική σημασία του χώρου (Τύμβος Μαραθωνομάχων, κλπ).

Τέλος ο κος Κώστας Διάκος πρόβαλε ως ιδέα τη διοργάνωση εκδρομής από την Αττική Οικολογική Απάντηση στις αρχές του Ιουνίου στη Σαλαμίνα για την προβολή των περιβαλλοντικών και πολιτιστικών της στοιχείων, που θα καταλήξει σε μία συνάντηση με τους κατοίκους και σε συνέντευξη τύπου για τα προβλήματα του νησιού και τις θέσεις της Αττικής Οικολογικής Απάντησης σχετικά με τη Σαλαμίνα.

Μετά το τέλος της επίσκεψης ο Κώστας Διάκος δήλωσε: «Η Σαλαμίνα είναι το πιο αδικημένο νησί του Αργοσαρωνικού. Βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τον Πειραιά και οδηγείται σε ολοένα και μεγαλύτερη βιομηχανοποίηση, χωρίς σχέδιο και προοπτικές βιωσιμότητας. Η αυθαίρετη δόμηση που αποτελεί κανόνα στο νησί ολοκληρώνει την προσβολή της ισορροπίας του πολύ όμορφου και ιστορικού νησιού. Μάλιστα αν λάβει κανείς υπόψη ότι κοντά της βρίσκεται η Ψυτάλλεια με τα σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα ολοκληρώνεται ένα σκηνικό καταστροφής. Η Αττική Οικολογική Απάντηση θα προσπαθήσει στα μέτρα των δυνατοτήτων της να σταματήσει αυτή την αδηφάγο τακτική σε βάρος του νησιού και θα επιδιώξει μια έκτακτη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου της αττικής με μοναδικό θέμα τα προβλήματα του νησιού».