Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

29/8/18

Σε επιφυλακή οι δήμοι της Κεντρικής Μακεδονίας για τον ιό του Δυτικού Νείλου

Σε επιφυλακή οι δήμοι της Κεντρικής Μακεδονίας για τον ιό του Δυτικού Νείλου


Σε «συναγερμό» παραμένουν οι δήμοι της Κεντρικής Μακεδονίας για τον ιό του Δυτικού Νείλου, καθώς η ύφεση του φαινομένου δεν αναμένεται πριν από το τέλος του Σεπτεμβρίου. Όπως ανακοινώθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κ.Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ), στην περιοχή καταγράφηκαν 47 κρούσματα και τρεις θάνατοι.
«Η ΠΕΔ ούτε ανησυχεί, ούτε εφησυχάζει. Ενημερωνόμαστε τακτικά και καθημερινά, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Έχουν ληφθεί έγκαιρα τα μέτρα και άρχισαν οι ψεκασμοί. Οι πληθυσμοί των κουνουπιών αυξήθηκαν λόγω των έντονων βροχοπτώσεων» δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ και δήμαρχος Αμπελόκηπων- Μενεμένης, Λαζαρος Κυρίζογλου.
Υποστήριξε πως οι ψεκασμοί γίνονται απο την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μετά από υποδείξεις των δήμων και διατύπωσε την εκτίμηση πως από το τέλος Σεπτεμβρίου αναμένεται ύφεση του φαινομένου, ενώ παράλληλα καθαρίζονται τα ρέματα.
Την απαραίτητη ενημέρωση στους δημάρχους για τον ιό του Δυτικού Νείλου έκανε ο γεωπόνος και σύμβουλος ανάπτυξης της ΠΕΔΚΜ, Λάζαρος Παρασκευαΐδης.
Τόνισε χαρακτηριστικά ότι κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου αναμένεται να εμφανιστούν και τις δύο πρώτες εβδομάδες του Σεπτεμβρίου, όχι όμως με την ίδια ένταση, ενώ αν οι κλιματικές συνθήκες είναι ευνοϊκές για τα κουνούπια (ζέστη και υγρασία) ίσως παρατηρηθεί η εμφάνιση μεμονωμένων κρουσμάτων μέχρι τέλους Σεπτεμβρίου-αρχές Οκτωβρίου, κυρίως σε νέες περιοχές.
Ο κ.Παρασκευαΐδης, παρουσιάζοντας τις ενέργειες που απαιτούνται από δω και πέρα, είπε στους δημάρχους πως θα πρέπει να συνεχιστούν οι ψεκασμοί ακμαιοκτονίας (απο εδάφους και αέρος) στο ήδη συνεχιζόμενο πρόγραμμα καταπολέμησης της Περιφέρειας Κ.Μακεδονίας, προκειμένου να περιοριστεί η ένταση της επιδημίας.