Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

26/3/18

Γ. Στασινός: «Καιρός ήταν να γίνουν τα αυτονόητα»

Γ. Στασινός: «Καιρός ήταν να γίνουν τα αυτονόητα»


Τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσο Πετρόπουλο, για τις λύσεις που έδωσε σε προβλήματα των ασφαλισμένων μηχανικών συνεχάρη ο πρόεδρος του τεχνικού επιμελητηρίου της Ελλάδας, Γιώργος Στάσινος, ενώ παράλληλα του ζήτησε να ασχοληθεί και με άλλα προβλήματα του κλάδου.
Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΤΕΕ δήλωσε: «Ζητάμε εδώ και χρόνια την κατάργηση της ειδικής προσαύξησης για τους μηχανικούς και των συνεπακόλουθων αναδρομικών εισφορών που μας είχαν επιβάλλει, με συνεχείς προσφυγές στη δικαιοσύνη και συνεχή πίεση στις πολιτικές ηγεσίες. Ζητάμε επίσης εδώ και καιρό την δυνατότητα αναδρομικής διαγραφής ασφαλισμένων που δεν ασκούν το επάγγελμα του μηχανικού από την ημέρα διαγραφής τους από το ΤΕΕ. Φαίνεται ότι ήρθε επιτέλους το πλήρωμα του χρόνου για να ικανοποιηθούν κάποια από τα δίκαια αιτήματά μας. Όταν έχεις δίκιο και έχεις επιχειρήματα ουσίας, κάποια στιγμή η Πολιτεία πείθεται. Συγχαίρω τον Τάσο Πετρόπουλο για την πρωτοβουλία του. 'Αλλωστε, ήταν καιρός να γίνουν τα αυτονόητα. Αλλά ζητώ και κάτι ακόμη: να προχωρήσει τώρα και η επίλυση των άλλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες Μηχανικοί με τον ΕΦΚΑ και τα θέματα ασφάλισης, τα οποία έχουμε κατ΄ επανάληψη αναδείξει και παρουσιάσει τους λόγους και τα επιχειρήματα για τα οποία πρέπει να γίνουν αποδεκτά».
Σημειώνεται ότι με την πρώτη σημερινή εγκύκλιο Πετρόπουλου προς τον ΕΦΚΑ διευκρινίζεται ότι μετά την κατάργηση της Ειδικής Προσαύξησης με το Ν. 4387/2016, οι ασφαλισμένοι του πρώην ΕΤΑΑ- ΤΣΜΕΔΕ δεν υποχρεούνται στην αναδρομική καταβολή εισφορών για το διάστημα από 1/7/2011 έως 31/12/2014. Με τη δεύτερη εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι η αναδρομική διαγραφή των ασφαλισμένων του πρώην ΕΤΑΑ- ΤΣΜΕΔΕ ανατρέχει στην ημερομηνία διαγραφής τους από το ΤΕΕ ανεξαρτήτως της ημερομηνίας υποβολής δήλωσης στη Νομαρχία.