Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

5/6/17

Χαιρετισμός Γραμματέα Υπουργικού Συμβουλίου στην τελετή αδελφοποίησης των Δήμων Αγίας Νάπας και Σερρών, χθες

Χαιρετισμός Γραμματέα Υπουργικού Συμβουλίου στην τελετή αδελφοποίησης των Δήμων Αγίας Νάπας και Σερρών, χθες




Είμαι και προσωπικά ιδιαίτερα ευτυχής γιατί παρευρίσκομαι σε ένα πολύ σημαντικό γεγονός που επισφραγίζει στο επίπεδο της συνεργασίας δυο επίλεκτων αρχών της τοπικής αυτοδιοίκησης της Ελλάδας και της Κύπρου, τους αδελφικούς, εθνικούς, πολιτικούς και πολιτιστικούς δεσμούς που μας ενώνουν με τον μητροπολιτικό χώρο.

Είναι δεσμοί που πηγάζουν από τις αιώνιες ελληνικές μας ρίζες, την εθνική μας ταυτότητα, την κοινή ιστορική μας πορεία, τις παραδόσεις, τις αξίες, τον πολιτισμό και τα ήθη και τα έθιμά μας.

Οι δεσμοί αυτοί είναι άρρηκτοι, ακατάλυτοι, οφείλουμε όμως συνεχώς να τους ενισχύουμε και να τους καλλιεργούμε προς όφελος των νεώτερων γενεών και της ίδιας της ύπαρξής μας. Σε αυτό συμβάλλει αποφασιστικά και η σημερινή τελετή της αδελφοποίησης των δήμων Αγίας Νάπας και Σερρών. Πέραν από τους ιδιαίτερους στόχους της συνεργασίας τους, η αδελφοποίησή τους είναι μια πράξη, μια ενέργεια, που συμβολίζει ακριβώς την κοινή μας ταυτότητα, την ιστορία και τις παραδόσεις μας αλλά και που ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μας για το μέλλον.

Σημαντικά είναι, βέβαια, και τα καθ’ εαυτό οφέλη των δυο δήμων από τη συνεργασία τους. Η αξιοποίηση και συνεκμετάλλευση ευρωπαϊκών προγραμμάτων, η αλληλοϋποστήριξη στο πλαίσιο της κοινής ευρωπαϊκής τους προοπτικής, η προώθηση σημαντικών συνεργασιών σε κάθε τομέα της δραστηριοποίησης τους, η ανάπτυξη κοινών δράσεων προβολής του φυσικού τους πλούτου και αξιοποίησης των τουριστικών τους δυνατοτήτων, είναι μόνο μερικά από τα οφέλη που μπορεί να προκύψουν άμεσα από τη συνεργασία τους.

Εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας και της κυβέρνησης συγχαίρω θερμά τους δημάρχους και τα άλλα μέλη των δημοτικών συμβουλίων Αγίας Νάπας και Σερρών και εύχομαι την πλήρη επιτέλεση των στόχων που έχουν θέσει για το κοινό καλό.

Συγχαρητήρια αξίζουν και σε όλους τους συντελεστές της μεγάλης αυτής γιορτής με την θαυμάσια ατμόσφαιρα στο πανέμορφο λιμανάκι της Αγίας Νάπας, όπου αυτό το τριήμερο γιορτάζεται ο Κατακλυσμός με τα πατροπαράδοτα ήθη και έθιμα μας. Είναι μια μεγάλη γιορτή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς που φέρνει κοντά τους ανθρώπους, προβάλλει την παράδοση μας, και δίνει μοναδική ευκαιρία στους ξένους επισκέπτες να την γνωρίσουν από κοντά και να γίνουν πρέσβεις στις δικές τους χώρες.

Βέβαια, βλέποντας αυτή την ατμόσφαιρα και συμμετέχοντας στη σημερινή γιορτή, σε πολλούς ξυπνά έντονα το συναίσθημα της νοσταλγίας φέρνοντας στη μνήμη εικόνες από τη γιορτή του κατακλυσμού στη γειτονική μας Αμμόχωστο και στις άλλες κατεχόμενες περιοχές μας. Ας ευχηθούμε να μην αργήσει η μέρα της επανένωσης της πατρίδας μας με τον τερματισμό της κατοχής και την μετατροπή της σε τόπο ειρήνης, ασφάλειας και ευημερίας για όλους.

Προς αυτή την κατεύθυνση η δική μας πλευρά με επικεφαλής τον Πρόεδρο Αναστασιάδη καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια με την προσδοκία ότι επιτέλους θα ανταποκριθεί με την ίδια βούληση και ειλικρίνεια και η άλλη πλευρά.

Εύχομαι καλή διασκέδαση σε όλους.
_____________